Oliva corre este diumenge per una bona causa

La marxa i cursa solidària tindrà lloc el proper diumenge, 2 d’octubre a les 10 hores i amb eixida i arribada al Parc de l’Estació, d’Oliva

L’Associació de Fibromiàlgia de la Safor (AFISA) i l’Ajuntament d’Oliva, han presentat aquest matí la I edició del “Camina y Corre por la Fibromialgia y el Dolor Crónico Infantil” en el saló de Plens de la casa consistorial olivense.
En l’acte de presentació han participat la regidora d’Esports, Yolanda Navarro, el regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís, el regidor de Turisme i ADL, Kino Calafat i la presidenta d’AFISA, Luisa Arias.

La edil d’Esports, ha volgut “donar la més sincera enhorabona a la directiva d’AFISA, pel seu grandíssim treball, no sols en matèria de sensibilització, sinó en la seua lluita continua per oferir millores a totes les persones que els necessiten. Tots i totes els que formen part d’AFISA han de sentir-se orgullosos de la gran tasca que realitzen en pro de la activitat esportiva com a mètode saludable i curatiu».

El regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís ha destacat que “des del govern de l’Ajuntament d’Oliva tenim clares les nostres prioritats i per descomptat donem tot el suport a aquelles iniciatives que tinguin un caràcter social, solidari i benèfic. Més quan venen de la mà de col·lectius tan representatius com és AFISA. Des del departament de Salut Pública vam celebrar enguany la que va ser la cinquena edició de les jornades informatives sobre fibromialgia, i ara hem unit forces amb el departament d’Esports i de Turisme per organitzar aquesta primera edició del “Camina y Corre”, ha afegit Monzonís.

Gran acollida

A més, l’edil de Salut ha volgut remarcar que “és motiu de celebració la gran acollida que ha tingut aquesta iniciativa, sobretot perquè tots els diners recaptats en la marxa/cursa aniran destinat a la investigació del síndrome de fatiga crònica i la investigació del dolor crònic infantil” ha conclòs Monzonís.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Kino Calafat ha manifestat la predisposició del seu departament en aquesta iniciativa: “El departament de turisme sempre recolza i recolzarà les activitats esportives realitzades a Oliva. I més, quan són per a una causa com aquesta, que fan que la malaltia puga visibilitzar-se i ser realment reconeguda. Si podem contribuir de forma humil per a que puga estudiar-se i millorar de vida dels pacients que la sofreixen, serà tot un èxit aquesta primera edició del “Camina i Corre per la Fibromiàlgia”, ha afegit Calafat.

A continuació a pres la paraula la presidenta d’AFISA, Luisa Arias i ha agrait als regidors i regidora la seva col·laboració, a les empreses que han patrocinat aquesta cursa i ha manifestat el paper reivindicatiu d’aquesta jornada esportiva: “luchamos por los derechos de los enfermos y enfermas que actualmente sufren esta patología, los efectos psicológicos que muchas veces acompañan a los síntomas y que nos hacen parecer vagos y vagas. Pero sobre todo luchamos por los derechos de los y las que vendrán. Para que no tengan que sufrir lo mismo que hemos sufrido y estamos sufriendo nosotros”, ha indicat Arias.

Per a finalitzar la roda de premsa de presentació d’aquesta primera edició del “Camina y corre por la Fibromialgia y el Dolor Crónico Infantil”, d’AFISA els ponents i les ponents han convidat a la ciutadania a participar en aquesta jornada esportiva, festiva, saludable i solidària.

Cal destacar que les persones interessades poden apuntar-se encara en la web: https://www.crono4sports.es/info/1335/ o el mateix dia de la prova en la linia de sortida. Fins al moment s’han venut més de 500 camisetes i dorsals, superant les expectatives prèvies de l’organització d’aquesta cursa i marxa solidària i benèfica.