Carcaixent prepara una programació de festes adaptada a la COVID-19

Un castell de focs que es dispararà des de sis punts diferents de la ciutat obrirà i tancarà les Festes de 2020

 

Carcaixent es prepara per viure uns dies de festes atípics. L’Ajuntament de Carcaixent, a través de la Regidoria de Festes, ha preparat un programa d’actes senzill adaptat a les circumstàncies actuals. Els actes tindran lloc des del dijous 8 fins el dissabte 17 d’octubre, amb restricció d’aforament i mesures de prevenció i control per tal de garantir la seguretat davant la COVID-19.

La principal novetat d’enguany és la disparada d’un castell de focs artificials el dia 8 a les 21:00 hores des de diferents punts de la localitat. En total seran 6 castells de focs amb més de 200 quilos de pólvora en total que es dispararan de forma simultània al Parc Navarro Daràs, barri de les Barraques, Cogullada, barri de la Muntanyeta, barri de Santa Bàrbara i Aparcament FEVE. El dia 16 a les 22:30 un castell simultani posarà punt i final a les festes de 2020.

Abans, el dijous 8 a partir de les 19:00 hores s’inauguraran l’exposició d’Aquarel·les de Marià Mosquera al Palau de la Marquesa i l’exposició d’Artistes de l’Associació Cultural Pictòrica a la Sala Sant Llorenç. Durant els dies de festes també es podrà visitar a la Urbanització Sant Blai la IV Mostra d’Intervencions en la natura.

Seguint la línia d’anys anteriors, el dia 9 d’Octubre, a les 12:00 hores, tindrà lloc a la Plaça Espanya l’acte institucional que enguany estarà dedicat a l’Agrupació de Protecció Civil de Carcaixent com a reconeixement per la tasca realitzada arran de l’alerta sanitària, com per tants anys de dedicació al poble de Carcaixent. El grup de Ball Les Folies de Carcaixent obriran i tancaran l’acte.

Toni Pons i Miki Dkai

Dins de la programació s’inclouen dos espectacles per al públic general al Parc Navarro Daràs, el dissabte 10 està prevista l’actuació de l’humorista Miki Dkai i el mentalista Toni Pons i per al dijous 15 el Musical «El Gran Cabaret». L’entrada als espectacles és lliure fins completar l’aforament.

Completen la programació propostes musicals per a tots els gustos, activitats infantils i Nits de Patrimoni en un programa d’actes que, en paraules del regidor de festes Raimon Marí, «es més modest i amb propostes menys multitudinàries però que tracta de mantindre el nostre segell cultural, patrimonial i festiu». Marí ha volgut recordar la importància de celebrar amb responsabilitat «estes festes de 2020 estaran marcades per la dis­tància social per això és un bon moment de posar en valor la responsabilitat col·lectiva i continuar amb el bon comportament i civisme que està demostrant el poble de Carcaixent durant tots estos mesos».