Carcaixent posa en marxa una campanya humanitària per Ucraïna

La localitat se suma a la iniciativa de la Generalitat Valenciana i inicia la recollida de productes de primera necessitat

Davant la situació que està vivint el poble d’Ucraïna, l’Ajuntament de Carcaixent s’ha sumat a la iniciativa de la Generalitat Valenciana i la FVMP i ha iniciat una campanya de recollida d’ajuda humanitària .

El consistori ha habilitat un punt de recollida al Mercat Municipal on la ciutadania que ho desitge pot aportar material de primera necessitat com a aliments no peribles, medicines, i productes higiènics entre altres, que després seran traslladats per part de la Generalitat Valenciana a les fronteres d’Ucraïna per a distribuir per tot el país.

D’altra banda des de Benestar Social s’està en coordinació amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per tal de prendre les mesures necessàries, en funció dels mitjans dels que disposa el municipi, per tal de posar en marxa la xarxa d’acollida. També s’estan estudiant altres possibilitats per tal de facilitar el contacte entre particulars i ONG’s que estan treballant en la zona.

«Des de Carcaixent volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble d’Ucraïna i el nostre compromís de col·laboració en les accions humanitàries», ha remarcat Paco Salom, alcalde de Carcaixent. «Encara que tota ajuda és benvinguda, des de les diferents entitats s’està recomanant fer aportacions econòmiques per tal d’adaptar l’ajuda a les necessitats reals en la zona i evitar el transport», ha afegit.

Concentració solidària amb el poble d’Ucraïna

Ahir de vesprada Carcaixent va mostrar la seua condemna a la invasió d’Ucraïna i el suport a la seua població en uns moments tan dramàtics amb una concentració pacífica a la Plaça Major. La façana de l’Ajuntament es va il·luminar de blau i groc, colors de la bandera d’Ucraïna, i Paco Salom, alcalde de Carcaixent, va llegir un manifest per mostrar el rebuig del consistori a la violència i la voluntat de continuar cooperant en coordinació amb les altres administracions.

En finalitzar el minut de silenci, la Coral de Carcaixent es va voler sumar a la condemna a la guerra interpretant, “Dona nobis pacem” de Mozart, un himne en favor de la pau. Va tancar l’acte, Anastasia, una jove ucraïnesa que porta visquent en Carcaixent des dels 6 anys i que, molt emocionada, va agrair totes les mostres de suport que estan rebent per part de tota la ciutadania.