Gandia s’adapta a la normativa i ja és Ciutat 30

Les vies de plataformes úniques, abans 20 km/h, i les vies amb un únic carril per sentit de circulació, abans 50 km/h, passaran a ser de 30 km/h tal i com ve marcat per la DGT

 

El regidor de Trànsit, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; acompanyat per Pep Martínez Espasa, comissari Principal Cap de la Policia Local; l’intendent de la Policia Local de Gandia, Salvador Morant; i l’inspector, Marcos Miñana, ha anunciat una nova iniciativa per a concienciar a la ciutadania de l’importància de complir esta norma que ve marcada per el reial decret 970/2020 que canvia les limitacions de velocitat establertes a l’article 50. D’aquesta manera, les vies de plataformes úniques, abans 20 km/h, i les vies amb un únic carril per sentit de circulació, abans 50 km/h, passaran a ser de 30 km/h. Queden exclosos ‘La Morada’ (10 km/h) i les vies amb dos o més carrils per sentit de circulació (50 km/h).

Per recordar aquest canvi, des de hui, huit de les entrades a la ciutat compten amb senyals on s’advertirà que Gandia és una Ciutat 30.

«El que aconseguim en aquesta Ciutat 30 és una disminució de la contaminació, tant acústica com atmosfèrica i un augment de la seguretat de tots», ha explicat Arnau. A més, ha afegit que «és un avanç i no podíem quedar-nos enrere d’altres ciutats i de la línia que ve marcada des d’Europa».

«Hem d’aconseguir que els conductors d’un vehicle motoritzat respecten aquells conductors de vehicles no motoritzats per conviure tots en la ciutat. A banda, s’aconsegueix un tràfic més calmat», ha conclòs.