Carcaixent inicia els tràmits per convertir Santa Anna en un edifici administratiu intel·ligent

S’ha organitzat una Jornada on-line per presentar el projecte i resoldre els dubtes a les empreses interessades

L’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb l’Àrea d’Energia del Consorci de la Ribera, pretén llançar una Compra Pública d’Innovació per a la transformació de l’edifici Santa Anna 7 en un edifici de consum d’energia quasi nul (ECCN). La compra s’emmarca dins del projecte «SMART BUILDING CPI 2020 – La compra pública d’Innovació per a la consecució d’edificis intel·ligents a la Comarca de la Ribera» finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Com a actuació prèvia a la preparació de la licitació, s’ha organitzat una Jornada on-line de consulta al mercat el 23 de juny amb l’objectiu de facilitar el diàleg obert i el flux de informació entre l’administració i els potencials proveïdors.

Nous usos

Lluís Candel, regidor de Territori, ha agraït al Consorci de la Ribera la col·laboració per a traure un projecte «que permetrà rehabilitar energèticament l’edifici i adaptar la infraestructura existent als nous usos de l’edifici, aconseguint així un espai administratiu de molt baix impacte ambiental, que també garantirà l’accessibilitat universal que ara mateixa no tenim en algunes dependències municipals».

L’objectiu de la compra pública és el contractar projectes innovadors per a transformar edificis municipals, en unitats bàsiques o HUBS energètics. Els HUBS busquen tres objectius: rehabilitar energèticament els edificis (reduir el consum energètic), instal·lar captadors energètics (produir energia) i afavorir la mobilitat elèctrica (recarregar vehicles). Com ha explicat Lluís Candel «es tracta, en definitiva d’edificis pensats no per a ser sols energèticament eficients, sino que generen més energia de la que consumeixen».

La jornada s’adreça a projectistes de solucions innovadores interessats/des a participar en la licitació de la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici del C/Santa Anna nº7 de Carcaixent, per a la seva transformació en un edifici de consum d’energia quasi nul (ECCN) que albergarà diferents serveis municipals, de manera que actue com a unitat bàsica o hub energètic integrant alts nivells d’eficiència energètica, consum majoritari d’energia procedent de fonts renovables de producció local i estacions de càrrega/descarrega d’energia per al subministrament a la mobilitat elèctrica.