L’Ajuntament de Vilallonga i la Conselleria d’Educació acorden millorar l’IES Vall de la Safor i el CEIP Verge de la Font

L’Ajuntament de Vilallonga realitzarà aquestes dos obres a través en el programa EDIFICANT per delegació de la Conselleria amb una inversió propera als 3 milions d’euros

 

L’Ajuntament de Vilallonga millorarà i actualitzarà les infraestructures educatives del municipi a través de dos obres executades a través del programa Edificant. En aquest sentit, aquesta setmana la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha notificat formalment l’acceptació de les propostes realitzades i que afecten al CEIP Verge de la Font i el IES Vall de la Safor.

En el primer cas, l’actuació servirà per actualitzar i adequar les instal·lacions d’aquest centre construït a les darreries dels anys 80 i suposarà la construcció d’un gimnàs i nous aularis en una parcel·la adjacent al col·legi. En l’altre, que afecta a l’IES Vall de la Safor, s’abordarà , entre altres, la necessària construcció de nous aularis que serviran per a descongestionar aquest centre al que acudeixen des del molts altres municipis de la comarca.

A fi d’abordar les següents passes a realitzar, l’alcalde del municipi, Domingo Garcia junt amb el regidor Vicent Ferrer, s’han reunit amb el Director General d’Infraestructures Educatives i personal tècnic de la Conselleria per a tractar els següents tràmits per a formalitzar en breu la delegació de competències.

Aquesta delegació s’emmarca en el programa Edificant amb el que el Govern del Botànic ha aconseguit descongestionar i agilitzar la construcció i reforma de centres educatius a través de la col·laboració i cooperació amb els Ajuntaments. Aquestos s’encarreguen de la licitació del projecte i de l’obra per delegació de la Conselleria que és la que abona íntegrament el cost de l’actuació.

3 milions d’euros

D’acord amb les previsions que fan servir des de l’Ajuntament, l’import de les obres a delegar en Vilallonga estarà al voltant dels 3 milions d’euros. Els següents passos exigiran que els respectius Consells Escolars aproven la memòria de les actuacions a realitzar i que, a continuació, el plenari de l’Ajuntament eleve la delegació de competències a la Conselleria .

En eixir de la reunió l’alcalde ha manifestat la seua satisfacció i agraïment per la implicació de la Conselleria i l’assessorament rebut durant estos mesos així com la receptivitat davant les necessitats en matèria d’infraestructures educatives que presenta el poble.

Així mateix, ha afegit que «la cooperació i la col·laboració entre Administracions és clau per a millorar i avançar, i el programa Edificant és un magnífic exemple d’això». Esperem que si tot va com està previst poder iniciar en els pròxims mesos les licitacions dels projectes d’obra.