Carcaixent estrena una campanya de promoció del producte local

Durant les properes setmanes es repartiran a les verdureries locals i al Mercat Municipal 4.000 calendaris amb fotografies de les distintes varietats de verdures produïdes a la comarca i que es poden aconseguir al comerç local

Des de la Regidoria d’Agricultura, en col·laboració amb les regidories de Transparència i Participació i de Comerç i Promoció Econòmica s’ha encetat la campanya «De proximitat i de temporada» amb l’objectiu de promoure el consum dels productes frescos de proximitat.

Durant les properes setmanes es repartiran a les verdureries locals i al Mercat Municipal 4.000 calendaris amb fotografies de les distintes varietats de verdures produïdes a la comarca i que es poden aconseguir al comerç local. Tanmateix s’han penjat al voltant del Mercat Municipal les dotze fotografies que es poden trobar dins del calendari per recordar les varietats de cada mes.

La campanya ha sigut elaborada amb la col·laboració del sector agrari de Carcaixent i amb la participació de quatre estudis de fotografia locals i s’ha dut a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de València en matèria de responsabilitat social.

Des de l’Ajuntament de Carcaixent es promou el consum responsable amb l’objectiu de millorar la economia local així com evitar la contaminació produïda pel consum de productes amb importació estrangera. En paraules de Sara Diert, regidora d’Agricultura, «esta campanya és un pas més per conduir a la nostra societat cap al consum responsable d’aliments, difonent les varietats de producció local i que sempre presenten una major qualitat que les importades d’altres llocs allunyats»

De proximitat i de temporada.

Des de les regidories promotores de la iniciativa han volgut remarcar que ens trobem en temps de canvis, de contratemps i reptes mundials, als que com a individus ens costa saber com actuar i fer front. L’objectiu d’este calendari és aplegar a totes les cases per incentivar un model de consum i producció de proximitat, de temporada i respectuós amb el medi ambient per aconseguir canvis globals.

Així, com ha recordat Sara Diert, «el producte de temporada i proximitat fomenta la economia local, redueix la contaminació per transport, permet conèixer la forma de producció, manté el paisatge, el patrimoni local i ens beneficia a la salut i al paladar perquè consumim productes sans i de qualitat».

Per tal de reconèixer les verdures de temporada, este calendari ens mostra en 12 composicions de fotògrafs carcaixentins, les verdures de cada mes i les varietats tradicionals de la comarca. Des de l’Ajuntament de Carcaixent es llença el repte de consumir en el comerç local, verdura produïda per llauradors/es de la comarca, amb varietats de la zona, de temporada i respectuosa amb el medi ambient per tal de demostrar que que des de la ciutadania es pot contribuir a canviar coses.