Carcaixent es prepara per a la VII edició de la Fira Modernista

L’eix temàtic d’esta edició és el cine a través de la pel·lícula ‘Voluntad’, produïda i protagonitzada pel carcaixentí Agustín Caballero

Carcaixent retrocedeix durant tres dies a principis del segle XX amb la celebració d’una nova edició de la Fira Modernista. Una ocasió per descobrir la vida quotidiana, treballs i costums d’una època que ha deixat un gran llegat en aquesta localitat de la Ribera Alta.

La Fira Modernista, que se celebra des d’aquest divendres 10 de juny fins al diumenge 12, manté l’estructura d’abans de la pandèmia, centrada en la divulgació del patrimoni local, el que confirma l’aposta ja consolidada de Carcaixent per reivindicar la important presència d’elements modernistes amb els quals compta al seu entorn urbà i rural.

La nova edició té com a eix temàtic el món del cinema a través de la pel·lícula ‘Voluntad’, considerada un èxit de la cinematografia nacional de l’època i que es podrà visualitzar durant la Fira al Teatre Don Enrique. Aquesta pel·lícula, produïda i protagonitzada pel carcaixentí Agustín Caballero, va ser rodada a la localitat en 1928; entre altres escenaris, a l’Hort de Sant Eusebi, un dels horts monumentals que es pot visitar.

El cartell anunciador de la Fira, creació del dissenyador Pau Álvarez, també es basa en el sèptim art i reflecteix la façana de l’antic Teatre Apolo, una façana observada per dos personatges que representen els voluntaris que treballen cada any per dur endavant la Fira. Un d’ells, a més, té nom i cognoms; el mestre costurer Salvador Armengol, un dels pilars fonamentals per la seua tasca en la confecció de la indumentària de l’època.

Un programa per a totes les edats

El programa, que ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament, agrupa una gran varietat d’activitats: diferents rutes urbanes i visites als horts monumentals, portes obertes al patrimoni modernista, actuacions musicals, tallers per a totes les edats, una àmplia oferta gastronòmica i un Mercat Modernista en el qual participen diferents comerços locals. A més, tornen representacions com «La Catedral de la Taronja» al Magatzem de Ribera per la seua gran acollida a les passades edicions i s’han programat de noves entorn la figura d’Agustín Caballero.

Ana Garrigues, Regidora de Turisme, recorda que «la Fira és possible gràcies a la implicació i entusiasme de les entitats i col·lectius, el voluntariat i el teixit empresarial de la localitat que col·laboren activament en l’esdeveniment». En paraules de la regidora, «són moltes les persones que creuen en el projecte i s’ha demostrat que és un esdeveniment creador de riquesa i vertebrador social al municipi i a la comarca».

Des de l’Ajuntament de Carcaixent es convida a totes les persones a gaudir del complet programa que s’ha preparat i que retornarà l’esplendor del Modernisme als carrers de Carcaixent.