Carcaixent avança en la digitalització de l’arxiu municipal

Més de 15.000 imatges reproduïdes es podran consultar en línia

L’Arxiu Municipal de Carcaixent avança en la digitalització del seu fons documental històric, una tasca de llarga durada que a més d’afavorir la seua conservació, facilita la consulta tant del personal d’investigació com de tota la ciutadania en general.

El procés de digitalització s’inicià fa una dècada, aprofitant les subvencions que convoca la Generalitat Valenciana amb aquesta finalitat, i des d’aleshores s’ha reproduït una gran part de la documentació històrica. Enguany, els treballs s’han centrat en la reproducció de documentació històrica dels camins rurals del terme i també s’ha digitalitzat una important col·lecció d’etiquetes de marques de taronja, cedides pel col·leccionista local Pascual Albelda. En total, es disposa de més de 15.000 imatges reproduïdes.

I entre la documentació digitalitzada, es poden consultar ja en línia a través de la plataforma SAVEX (Sistema Arxivístic Valencià en Xarxa) de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport: els primers programes i llibres de festes (1901-1930), llibres d’actes del Ple (1916-1940), la documentació econòmica més antiga que es conserva, entre la que es troben els primers pressupostos (1911-1940), així com també la col·lecció completa de la revista municipal Sénia (1982-1989). El personal de l’Arxiu anirà pujant la resta de la documentació digitalitzada a aquesta plataforma autonòmica oficial a la qual es pot accedir a través d’un enllaç directe des de la secció de l’Arxiu en el web municipal.

En paraules del Regidor de Cultura, Pasqual Boqueta, “els documents ens proporcionen una informació essencial per conèixer la història del municipi, els diferents successos i com funcionava la gestió municipal. Amb la digitalització es garanteix, d’una part, la seua conservació i, per altra part, fer més accessible la informació a investigadors, historiadors i a la ciutadania, des de qualsevol lloc”.