Alcoi comptarà amb una seu per a formar en competències digitals

Es tracta d’un projecte a nivell estatal per crear una xarxa de centres de formació

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit un total de 24.500 euros perquè la ciutat siga la seu d’un centre de capacitació digital. Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria de l’any 2023 per a la creació d’una xarxa estatal de centres de capacitació digital en entitats locals en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU.

L’objectiu amb aquesta iniciativa és oferir, a totes les persones, formació que permeta desenvolupar-se en una societat digitalitzada, per així evitar que les noves tecnologies siguen una barrera per accedir al mercat laboral, a diferents serveis o per comunicar-se amb les administracions, afavorint que totes les persones de qualsevol edat puguen tindre eixes competències digitals i per tant garantir la igualtat de tota la ciutadania.

El Govern d’Espanya destina 30 milions d’euros per a la formació digital bàsica d’adults. Aquesta actuació és part del ‘Pla Nacional de Competències Digitals’, que s’inscriu en el component 19 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Aula Mentor

Alcoi compta amb un Aula Mentor,  un programa de formació en línia no reglada, flexible i amb tutorització personalitzada, dirigit a persones majors de 18 anys amb un extens catàleg de cursos amb els quals ampliar les seues competències personals i professionals que els permeten reforçar les possibilitats d’ocupabilitat. El Programa Aula Mentor compta amb una oferta de cursos referenciats al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals pel que existeix la possibilitat d’acumular i capitalitzar aprenentatges que són susceptibles de reconeixement en l’educació reglada a través dels Procediments d’Avaluació i Acreditació de Competències.

A més Alcoi posarà en marxa en les Unitats d’Orientació Professional i les Unitats Dinamitzadores de la Formació Dual que actuaran com a frontissa entre les empreses i els centres de formació professional. Cal destacar que a Alcoi la Formació Professional Dual representa un 26% de la formació quasi 4 vegades més que a la resta de la Comunitat Valenciana. La Formació Professional Dual proporciona a l’alumnat una qualificació professional combinant la formació rebuda en un centre educatiu amb l’activitat formativa en una empresa, aconseguint la implicació de les empreses en el programa educatiu per a afavorir la inserció laboral i la contractació directa de l’alumnat.