Les escoles de música de vent-metall espanyola i estatunidenca es donen cita en Alzira

La 21 edició del festival de metall s’estrena amb una peça d’Arnau Bataller en honor a la capitalitat cultural alzirenya 2022.

 

La 21a edició del Festival Spanish Brass Alzira, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, oferix un any més la possibilitat de gaudir de classes, concerts, tallers i exposicions entorn dels instruments de metall, sempre renovant i buscant noves experiències per al gran públic, els músics i alumnes.

Enguany el festival, reuneix dos de les escoles de vent-metall més reconegudes del món, l’escola estatunidenca i l’escola espanyola, a través de la participació de dues agrupacions de gran prestigi internacional: Boston Brass i Spanish Brass.

A totes dues formacions s’uniran -en l’elenc de professors del SBALZ- altres artistes de reconeguda trajectòria com són els trompetistes Allen Vizzutti i Luis González; els trompistes Nancy Joy i Javier Bonet; els trombonistes Félix García i Carlos Gil i el tuba Vicente López.

Des de la vesant didàctica del festival, a més de les classes de trompeta, trompa, trombó, tuba i bombardí, l’edició de 2022 del festival comptarà amb cinc tallers impartits pel lutier Wilmer Ramírez, la pedagoga Judith Martín, el trombonista Antonio Brazález, el fabricant de filtres Toni Romera i el coach d’alt rendiment Luciano Valls. Els interessats en participar a les classes cal que s’inscriguen enllaç https://sbalz.com/inscripcion22/

L’alumnat té entrada als concerts assegurada i de manera gratuïta.

7 concerts

El festival comptarà a més amb 7 concerts que –després de dos anys en altres localitzacions obligats per la pandèmia– tornaran als espais habituals de la Casa de la Cultura i el Gran Teatre d’Alzira.

Els actes del festival s’enceta el dia 28 de juny amb l’estrena de l’obra del compositor alzireny Arnau Bataller, encarregada per l’Ajuntament amb motiu de la capitalitat cultural alzirenya 2022. El concert inaugural, serà a càrrec de Boston Brass, amb la col·laboració especial de Spanish Brass i el trompetista Allen Vizzutti.

El 29 de juny els professors del festival Luis González, Javier Bonet i Carlos Gil actuaran acompanyats de la pianista valenciana Marisa Sedano.

Aqueixa mateixa nit se celebrarà la final de l’IX Concurs Internacional de Composició SBALZ, per al qual s’han rebut 81 peces, de les quals han passat a la final: Minimal Overture, Fuegolamenco i The Kitchen Sink (L’Aigüera). L’obra guanyadora del concurs es donarà a conéixer el 2 de juliol abans del concert de clausura.

A més, en aquest mateix concert s’estrenarà l‘obra Barandat, de la compositora resident del festival durant aquesta edició, Amparo Edo Biol.
El 30 de juny començaran les sessions dobles amb el concert vespertí del IOS Trombone Quartet i a la nit se celebrarà la tradicional Nit de Jazz de la mà de l’Alba Armengou Quintet, una formació liderada per la jove trompetista i cantant Alba Armengou, sorgida del projecte de la Sant Andreu Jazz Band.

El divendres 1 de juliol s’estrenarà el nou projecte produït per Spanish Brass: Gòspel Brass Simfònic amb la participació del Barcelona Gòspel Messengers al costat del pianista i arranjador Ramon Escalé, la Banda Simfònica Municipal de Música de València dirigida per Rafael Sanz-Espert i Spanish Brass.

El dissabte 2 de juliol el Quintet de Metalls AlVent celebrarà el seu 30é aniversari amb la formació de dolçaina i tabal Tocant i Rodant. El concert de clausura, que se celebrarà aqueixa mateixa nit, estarà a càrrec de la Banda de la Societat Musical d’Alzira acompanyada pels solistes Javier Bonet i Allen Vizzutti, sota la direcció d’Enric Parreño.

Venda d’entrades

Taquilla del Gran Teatre (dimarts i dijous de 19.30 a 21 hores) o a https://www.notikumi.com/en-Alzira
Boston Brass amb Spanish Brass i Allen Vizzuti, 28 juny de 2022 a les 22.15 h Gran Teatre d’Alzira. Entrades: 5 € (carnet jove i jubilats: 4 €)
Concert de professors, 29 juny de 2022 a les 22.15 h Casa de la Cultura
Entrades: 5 € (carnet jove i jubilats: 4 €)
Alba Armengou Quintet – concert de jazz 30 juny de 2022 a les 22.15 h Casa de la Cultura. Entrades: 5 € (carnet jove i jubilats: 4 €)
Banda de la Societat Musical d’Alzira. Director: Enric Parreño. Solistes: Javier Bonet i Allen Vizzuti. 2 juliol de 2022 a les 22.15 h , Gran Teatre d’Alzira
CONCERTA AL CARRER a càrrec de LOCOMOTORA JAZZ BAND (del 30 de juny al 2 de juliol) Entrades: 5 € (carnet jove i jubilats: 4 €). Socis de l’SMA 3 €.

Click here to change this text