Aprovat l’expedient de contractació del projecte de la Pinacoteca d’Alcoi

El pressupost base de licitació ascendeix a 146.380,07 euros

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat l’expedient de contractació, per procediment obert simplificat per a la contractació del servei d’elaboració del projecte de les obres de rehabilitació per a la pinacoteca municipal de l’edifici situat en antic asil de San José en El Camí.

Recordem que l’Ajuntament va aconseguir per a dur a terme aquest projecte més d’1,6 milions d’Euros dels Fons Europeus Next Generation, en concret de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica. El pressupost base de licitació ascendeix a 146.380,07 euros (IVA inclòs).

L’actuació de la Pinacoteca Municipal es realitzarà en un edifici emblemàtic i patrimonial com és el de l’antic Asil, que va ser construït en 1879-1880. Durant anys, l’immoble va acollir l’antic asil i compta amb diferents estades.

Museu Camilo Sesto

Actualment en una part se situa la reconeguda sala d’exposicions La Capella, i en els dos espais restants es disposaran la futura pinacoteca municipal i el museu de Camilo Sesto. El pressupost total de la Pinacoteca i el Museu Camilo Sesto és de 2,1 milions d’euros, sufragats al 80% pels Fons Europeus.

L’ajuntament dedicarà aquesta pinacoteca a l’època de major projecció de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX. Cal tindre en compte que a aqueixa època pertanyen artistes de la talla d’Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala, Francisco Laporta, Lorenzo Casanova i Adolfo Durá, entre altres, i tots ells es van convertir en referents i van engrandir la pintura de l’època, a vegades fins i tot traspassant fronteres.

Alcoi comptarà amb un gran complex cultural de projecció tant nacional com internacional, de fàcil accés i ben comunicat, i que a més es troba molt prop del Centre de la ciutat, on se situen diferents museus i sales expositives, la qual cosa permetrà consolidar el corredor cultural fins a la Zona Alta.