Alcoi tindrà Cavalcada de Reis adaptada a la situació de la Covid

La  ciutat celebrarà enguany els actes de la Trilogia Nadalenca: Pastoretes, Bàndol i Cavalcada, adaptats a la situació de pandèmia actual. El dilluns 3 de gener hi haurà una Junta de Seguretat.

Alcoi celebrarà enguany els tradicionals actes de la Trilogia Nadalenca, Pastoretes, Bàndol i Cavalcada, tots ells s’adaptaran a la normativa Covid amb unes mesures que s’han determinat després de diverses reunions amb totes les entitats participants, així com els Departaments de l’Ajuntament que intervenen com IGS (Inspecció General de Serveis), Policia i Protecció Civil, entre altres.

En primer lloc cal destacar que tots els actes mantindran el seu recorregut. Totes les persones que participen en ells hauran d’aportar el certificat de vacunació amb la pauta completa. La mascareta serà obligatòria en tot moment, tant per a les participants com per al públic i no podrà haver-hi contacte físic entre els participants i el públic. Es redueix el nombre de participants perquè tots els actes siguen més fluids i la gent estiga el menor temps possible al carrer.

PASTORETES

Se suspén la tradicional ‘torrà’ que es feia en la plaça d’Espanya. La participació estarà controlada. Tan sols ho podran fer les persones pertanyents a les entitats, és a dir, no podrà eixir la ciutadania com s’ha pogut fins al moment.

BAN

S’elimina la participació del poble i s’amplia el nombre de burretes.

CAVALCADA

Per a complir amb la normativa actual l’aforament de la plaça d’Espanya serà limitat i controlat per a l’acte de l’Adoració, ja que és estàtic. En els pròxims dies s’anunciarà com es durà a terme aquest control. Els veïns i les seues visites podran accedir als seus domicilis.
A més enguany tots els patges seran majors d’edat.

Els Reis Mags no besaran enguany ni es repartiran caramels o altres aliments al públic.
“És important destacar que no estem en un any normal, estem en situació de pandèmia i tots hem de sacrificar-nos, demanem sentit comú i comprensió a la ciutadania. Enguany si tindrem Cavalcada, els xiquets i xiquetes ho necessiten, no hem d’oblidar que el Nadal és per a ells, són els protagonistes, i complirem amb totes les mesures pertinents per a poder tindre la millor i més segura cavalcada” ha afirmat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

JUNTA DE SEGURETAT CIUTADANA

El dilluns 3 de gener tindrà lloc una Junta de Seguretat Ciutadana a Alcoi per a ultimar el dispositiu especial per al dia 5 de gener, en el qual a més de celebrar la cavalcada de Reis més antiga d’Espanya, també es disputarà el partit de Copa del Rei que enfrontarà al CD Alcoyano i al Real Madrid. S’ha convocat a tots els agents implicats.

“El dia 5 de gener la nostra ciutat tindrà dos esdeveniments molt destacats en els quals es necessita un dispositiu de seguretat molt important. És bàsica la coordinació perquè tot isca a la perfecció, per això organitzem aquesta Junta. Vam intentar que no coincidiren, però finalment ha sigut impossible, encara que el partit es jugarà el més tard possible”, destaca el regidor de Seguretat, Raül Llopis.