El Real de Gandia redueix el deute un 97%

Aquest percentatge representa el nivell de deute més baix en els últims 15 anys a l’Ajuntament del Real de Gandia

L’Ajuntament del Real de Gandia tancarà l’any 2021 amb una reducció del deute viu que aconsegueix la xifra rècord del 97%. Quan l’equip de govern va arribar al consistori realero al juny de 2015 el deute era d’1.418.108,22 euros. El pròxim 31 de desembre, serà de tot just 44.188,99 euros. Això suposarà, segons va explicar el primer edil Gustavo Mascarell, “que l’Ajuntament se situe en un índex d’endeutament del 3%”.

Aquest percentatge representa el nivell de deute més baix en els últims 15 anys a l’Ajuntament del Real de Gandia, i la major reducció del deute s’ha produït des de 2015 fins a l’actualitat. Mascarell ha ressaltat que l’Ajuntament ha pagat més deute del que es preveu, “gràcies als bons resultats econòmics en els pressupostos liquidats, que s’han saldat tots amb superàvit”.

El primer edil va posar en valor que tots els indicadors econòmics de l’Ajuntament han millorat notablement en aquests últims anys. En aqueix sentit, va recordar que el
principal problema del Consistori del Real fa anys era precisament el deute acumulat i assegura que el resultat de la gestió de l’executiu local en aquesta àrea és inapel·lable. “Els resultats econòmics obtinguts són el millor aval a la nostra gestió”, va recalcar.

L’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell, es mostra molt satisfet amb aquestes dades “ja que a més de reduir el deute, hem incrementat les partides per a polítiques socials, educatives i d’ocupació, així com les inversions públiques. L’objectiu principal és el mateix que el primer dia que entrem en el govern l’any 2015; millorar la vida dels nostres veïns i veïnes, tal com es reflecteix en el dia a dia”.