Alcoi inicia una nova edició del programa “Jove Oportunitat” de l’IVAJ

Un total de 12 joves prenen part en la quarta edició d’este programa formatiu a Alcoi

Alcoi torna a participar, a través de la Regidoria de Joventut, en el programa Jove Oportunitat (JOOP) que compleix la seua quarta edició. Aquesta és una actuació inclosa en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), en el qual s’adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat”, sent cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de la Joventut -IVAJ-). JOOP és una intervenció sobre joves que ni estudien ni treballen i s’emmarca en un programa operatiu l’objectiu del qual és la millora de l’ocupabilitat.

El programa JOOP es materialitza en un curs en què el contingut primordial és l’orientació personal i professional del jove participant, per a la construcció d’un projecte global de vida. Per a l’Orientació personal s’utilitzen tècniques de coaching actitudinal, grupal i individual, inclusivament relacions amb el seu entorn (família, parella…). Per a l’Orientació Professional es realitza a l’alumnat una presentació pràctica de totes les famílies de l’FP a través de 20 visites a empreses.

Com a complement a l’orientació, s’introdueixen, al final del curs JOOP, sessions de contingut acadèmic (assignatures), que prepararen a l’alumne per a, quan el requerisca (per no haver titulat l’ESO), superar la prova d’accés lliure a l’FP de Grau Mitjà. En els casos en què no es considere viable aquesta opció, es prepararan les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat.

Sessions individualitzades

Aquest curs dura quatre mesos, des de març fins a juny, en horari de 9.30 h a 13.30 h, de dilluns a divendres, complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre cada membre de l’alumnat i el seu coach. Durant els sis mesos següents a la finalització del curs es realitzaran reunions grupals mensuals de seguiment de l’alumnat. A la nostra ciutat participen 12 alumnes.

La regidora de Joventut, María Baca, explica que “Sabem que la majoria d’aquests joves vénen amb una motxilla plena de problemes i el més greu d’ells, la seua baixa autoestima que els ha fet perdre la capacitat de creure en si mateixos i de plantejar-se reptes i metes ambicioses que els il·lusionen. Som conscients que no estan directament preparats per a enfrontar-se a uns estudis que milloren la seua qualificació. Abans necessiten canviar d’actitud i JOOP els donarà suport en el seu procés de canvi per a aconseguir que siguen capaços de prendre les regnes de la seua pròpia vida”.