Alcoi estudiarà la despesa que fan els turistes que visiten la ciutat

L’Ajuntament rep ajudes per desenvolupar aplicacions per conéixer les conductes i millorar els serveis

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), dins del programa d’ajudes d’Accions Complementàries d’Impuls i Enfortiment de la Innovació, ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi una ajuda de 48.953,03 euros per al projecte «Alcoi Tourist Lab».

Un projecte englobat dins de l’estratègia de la ciutat per a convertir-se en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI) referent i vinculat al Pla DTI que ja ha aprovat la ciutat.

Alcoi ha tornat a rebre una subvenció a un projecte innovador, l’única ajuda que l’AVI ha atorgat en aquesta convocatòria a un Ajuntament de la Comunitat de les 13 iniciatives aprovades de 55 presentades.

El projecte subvencionat s’anomena “Alcoi Tourist Lab” i té com a principal objectiu, desenvolupar i provar solucions i projectes pilot funcionals, hardware i software.

Comerç i hostaleria

L’objectiu és obtindre i analitzar patrons i nivells de despesa de visitants i ciutadans d’Alcoi que gaudeixen de l’oferta cultural, turística, tecnològica, gastronòmica i d’oci de la ciutat.

D’altra banda, el projecte permetrà a través de l’anàlisi conéixer l’impacte de les accions realitzades i millorarà la gestió i planificació, així com millorar els serveis oferits tant per a l’administració com per comerç, turisme i hostaleria.

Des de l’Ajuntament es destaca que no només es pretén aconseguir dades sobre el nombre de visitants/assistents i si aquests són o no turistes.

Privacitat

Es persegueix el repte d’analitzar patrons de visites i preferències i tractar de conéixer el seu origen, sempre respectant la privacitat i la legislació de protecció de dades.

L’alcalde, Toni Francés, destaca la importància de comptar amb informació de qualitat sobre els visitants que arriben a Alcoi:»Ens permetrà tindre, amb totes les garanties de privacitat, informació sobre els turistes».

«Les seues preferències per a adaptar la nostra oferta, millorant la nostra ciutat com a destinació turística i augmentant la seua capacitat d’atracció de visitants», ha afegit.