L’AIREF vaticina que Gandia complirà l’equilibri pressupostari en 2020 i tindrà superàvit

Adverteix que existeixen incerteses front a les mesures per a atenuar la Covid-19

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha fet públic l’informe de l’AIReF, l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, que té per objecte vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques.

Així, preveu que l’Ajuntament de Gandia complisca en 2020 amb l’equilibri pressupostari i continue un altre any amb superàvit. Així mateix, l’AIReF estima que el consistori complirà amb la Regla de Despesa.

Anticipa que serà un dels pocs Ajuntaments amb dificultats que continuarà millorant la seua situació econòmic–financera. Adverteix que existeixen importants incerteses a conseqüència de l’impacte econòmic.

Tot derivat de les mesures adoptades per a atenuar els efectes de la Covid1-9, tant en matèria d’ingressos (anul·lació de moltes taxes), com de despeses (més de 6 milions d’euros).

“I és que les administracions locals estem per ajudar la ciutadania en situacions crítiques, tal i com han valorat per unanimitat totes les forces polítiques, econòmiques i socials», diu Gregori.

Sostenibilitat Financera

La Sostenibilitat Financera és la capacitat per a finançar compromisos de despesa presents i futur dins dels límits de dèficit, deute i morositat comercial.

En aquest sentit, l’AIReF manté la qualificació de risc de sostenibilitat de totes les entitats analitzades, excepte en els casos de l’Ajuntament d’Arganda del Rey que millora i del d’Arcos de la Frontera, que empitjora.

Si bé quasi totes les CC.LL. mantenen la seua qualificació de mitjà termini, s’aprecia millora en la posició dels Ajuntaments de Gandia, Navalcarnero, Los Palacios i Villafranca, Sant Andrés del Rabanedo, Granada i Sanlúcar de Barrameda.

L’AIReF és l’Autoritat independent de Responsabilitat Fiscal té per objecte vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques. Va començar a funcionar en 2014.