La concessió d’esta construcció va ser atorgada pel rei Felip IV en 1654
L’Ajuntament planteja de la infraestructura com a patrimoni protegit
La regidora d’Agricultura va traslladar a la Diputació la intenció d’iniciar el procediment per protegir la infraestructura hidráulica
La Regidora d’Agricultura, Sara Diert, acompanyada pel regidor Raimon Marí i pel personal del Departament d’Agricultura de l’Ajuntament de Carcaixent es van reunir amb el Diputat Provincial de Patrimoni, Andreu Salom amb l’objectiu de vore les possibilitats per iniciar el reconeixement de la Reial Séquia de Carcaixent com a patrimoni protegit
En paraules de la regidora Sara Diert “protegir el nostre patrimoni és una obligació. El nostre patrimoni és la nostra essència, la nostra història, el que som. La nostra Reial Séquia forma part de l’ADN de l’agricultura valenciana”. A més, Diert va voler recordar “la important funció de la Reial Séquia com a mur de contenció front als constants episodis d’inundacions”.
Àrea de cultiu i regadiu
La Reial Séquia de Carcaixent compta amb més de 350 anys d’història, la concessió d’esta important construcció va ser atorgada pel rei Felip IV en 1654. Actualment compren més de 1.400 hectàrees i la gran majoria de la seua àrea està ocupada pel cultiu de cítrics i en menor mesura per hortalisses i verdures, un sector altament important i estratègic de la regió.
Sara Diert ha volgut remarcar que, amb esta iniciativa, l’Ajuntament de Carcaixent aposta pel seu patrimoni local, cercant la qualificació de patrimoni protegit d’este important component històric de la nostra localitat. A partir d’este encontre, van a valorar-se les diferents opcions de protecció que contempla l’administració valenciana per poder iniciar els tràmits oportuns.