«Xeraco té tots els servicis que qualsevol persona pot necessitar»

Avelino Mascarell, alcalde de Xeraco

Avelino Mascarell, 42 anys, alcalde de Xeraco del Partit Popular en 2011 i en la legislatura 2019-2023, reelegit amb la majoria suficient per governar Xeraco.

Que destaca de Xeraco com a destí turístic?

Xeraco té tots els servicis que qualsevol persona pot necessitar per tindre una estança tranquil·la en la seua platja.

Xeraco torna a Fitur, quines són les expectatives de la visita a la fira?

Hem apostat per la Fira Gastronòmica FIESCREM, per dur la campanya estival més prompte, desestacionalitzant la temporada, en aquesta edició anem amb més propostes, amb una fira que comença el 28 d’abril que unirà el pont de maig, Pasqua, la segon Pasqua de Sant Vicent, i, en dos dies, obrint l’estiu.

Quins són els principals projectes que donen a conéixer en Fitur?

L’any passat vam fer el carril bici que uneix el poble amb la platja, un passeig que permet desplaçar-se d’un nucli urbà a un altre, i va ser un èxit. Enguany, anem a allargar el projecte ciclopeatonal des de la platja als peus del Mondúber, amb una prolongació de 2,5 km.

Quin tipus de turista vol captar Xeraco en Fitur o en altres fires?

Xeraco és una platja familiar, busquem un turisme tranquil i que no vol ebullició de gent, tenim la platja en la qual no fa falta matinar per tindre lloc. Apostem també per l’esport i per la vida en la naturalesa, la marjal, la muntanya, el riu amb un sender meravellós, tots els al·licients per coure un bon plat de turisme natural.

Què destaca de Xeraco, de la seua platja i del seu entorn natural?

Xeraco té més de 3 km de cordó dunar, una extensió d’arena neta meravellosa, tenim més de 6 xiringuitos i la desembocadura del canal i del riu, que va ple d’aigua tot l’any.

Quins són els principals reclams de Xeraco per a captar turistes?

El sol i platja, afegint activitats culturals tot l’estiu organitzades per l’ajuntament, tenim enllaços perquè siguen uns passejos per la zona natural de forma segura i a més a més un reclam, els xiringuitos que són coneguts per tot el voltant.

Les eleccions municipals estan pròximes, quin balanç fa d’aquests 4 anys del PP en Xeraco?

Faig un balanç positiu, en el que s’ha construït molt, desestacionalitzant l’estiu. Nosaltres som inconformistes, i hem aconseguit molt, però volem més i anem a treballar per a presentar un projecte molt més ampli i que la gent ens puga donar la seua confiança.

En què ha millorat la població i quines han sigut les principals obres que s’han realitzat?

Una de les obres que tenim en marxa és la unificació del col·legi, també tenim l’aula 24 h, el casal jove, tenim la pista d’atletisme en el polígon, una de les més importants, els estands biociclopeatonals pel mig de la marjal i l’altra, el cordó dunar que voreja tota la marjal de Xeraco. També hem millorat l’avinguda Ronda que estava deteriorada i en mal estat i les rotondes noves.

Com afronta el tram final de la legislatura?

Com si fora el dia a dia del que ja hem passat, no hem baixat la marxa des del principi treballant com si tots els dies foren electorals, amb esforç i il·lusió per treballar.

En quin estat econòmic està Xeraco, ha millorat en aquests anys?

La veritat és que espere arribar al final de legislatura en menys deute del que vam heretar, hem treballat molt per aconseguir reduir-lo, i, al mateix temps, amb moltíssima construcció i activitats per al poble.