Xeraco signa l’acta de replanteig que certifica l’inici de les obres del nou col·legi

La firma ha tingut lloc al mateix espai on s’alçarà el nou centre educatiu que posarà fi a més de 20 anys de reivindicacions.

 

L’ajuntament de Xeraco ha signat l’acta de replanteig que determina l’inici del termini d’execució per a la construcció del nou col·legi. La firma ha tingut lloc al mateix espai on s’alçarà el nou centre educatiu que posarà fi a més de 20 anys de reivindicacions.

«Sens dubte es tracta d´un dia molt especial per a Xeraco» afirmava el seu alcalde, Avelino Mascarell. “Estem més a prop de complir el nostre objectiu i compromís amb la comunitat educativa”. Si tot segueix el curs i es compleixen els terminis previstos, en menys de dos anys serà una realitat el nou centre educatiu, afegia el primer edil.

Tal com indiquen els tècnics, aquest tràmit suposa que comença a descomptar el termini dexecució de 20 mesos per a la realització dels treballs. És així com l’empresa adjudicatària del contracte d’obra instal·larà immediatament les casetes de material i traslladaran les eines necessàries per començar els treballs d’obra del nou centre educatiu.

Amb aquesta nova construcció, Infantil i Primària quedaran unificats en una mateixa parcel·la al costat de l’institut i l’escoleta. Els tècnics municipals, juntament amb l’equip de govern, i la comunitat educativa han treballat colze a colze per desenvolupar el projecte i atendre les necessitats dels i les nostres alumnes.

 

Reivindicació històrica

Avelino Mascarell destacava que “amb aquesta firma es posa fi a una reivindicació històrica de la comunitat educativa, de l’AMPA, dels pares i mares, i de les diferents formacions polítiques. L’actual situació provocava molts inconvenients a les famílies que tenien els fills en els diferents centres. És així com, amb el nou col·legi, millorarà l’accessibilitat dels nostres fills i filles”.

A la signatura de l’acta han assistit l’alcalde, Avelino Mascarell; el representant de la contracta, Consuelo Samper i el representant de la Direcció Facultativa de les Obres, José Alfredo Ortega.