Villalonga repara amb 180.000 euros quatre camins que feia dècades que esperaven una reforma

L’alcalde Román Garrigós afirma que s´actua les vies La Font, Carboneres, Esclapisà i Rajolars

Villalonga avança en el pla de millora de camins rurals. El govern local ha aconseguit diferents ajudes aquests anys que cobren forma ara com la reparació de vies de camp que han estat abandonades durant anys per les corporacions anteriors, com ha indicat l’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós.

En aquests moments, Villalonga té en marxa obres per valor d’uns 180.000 euros per rehabilitar i eliminar esvoranques de fins a quatre camins rurals «que porten dècades oblidats» i garantir la seguretat. L’executiu de Garrigós ja ha actuat al Camí La Font, on s’ha reasfaltat la via i s’han reparat els sots existents.

Els treballs

«Aquests treballs s’han realitzat en només tres dies i la via ja està en un estat òptim perquè puguin circular els usuaris i propietaris més propers», ha precisat de l’alcalde de Villalonga. Aquest projecte forma part d’un paquet d’actuacions que supera els 130.000 euros i que contempla la reforma de dos camins més: Carboneres i Esclapisà.

A les dues vies, els treballs ja han estat adjudicats a l’empresa Guerola, que ultima ja els preparatius per iniciar les reparacions en aquestes altres dues vies. «El procés serà el mateix, es retirarà la part malmesa del camí, es taparan els forats, es millorarà el ferm i s’aplicarà un nou asfaltat», ha indicat Garrigós.

El finançament

Aquestes tres obres es financen amb una ajuda de la Generalitat. «Hem treballat molt aquesta legislatura perquè les obres més importants es financin amb subvencions i no endeutar el municipi o recórrer a estalvis, com va fer el PSPV en els vuit anys de govern d’Enric Llorca».

villalonga

Finalment, una altra de les obres que ja estan executades són les del Camí Potries o Rajolar. En aquest cas, sí que ha calgut una aportació municipal. «En aquest cas hem invertit 48.000 euros, però ha calgut per tenir un paquet de camins reparat i avançar en aquest pla. Cal recordar que durant les dues legislatures del PSPV no es van reparar camins i ha estat aquest govern, en aquests quatre anys, qui ha fet front a aquesta problemàtica».

«Els propietaris de parcel·les i terrenys de cultius del terme de Vilallonga han vingut a l’Ajuntament durant aquesta legislatura demanant que es repararan aquestes vies i hem donat prioritat a aquestes actuacions per garantir la seguretat dels veïns i d’aquelles persones que els utilitzen per sortir a passejar o fer esport», ha finalitzat Garrigós.