Alcoi tanca amb èxit les festes de Moros i Cristians 2023

A penes hi ha hagut incidents extraordinaris i les jornades van discórrer amb normalitat, amb un augment d’assistència

Durant tres dies complets i la vesprada del 21 la ciutat es va transformar i va acollir a un gran nombre de visitants que van vindre a gaudir les festes en honor a Sant Jordi. Unes festes en les quals cada any hi ha més presència femenina no sols en les esquadres o la diana, també en la resta d’actes com les processons i l’alardo i en les Juntes Directives de les filaes.

Pel que respecta als incidents a penes hi ha hagut successos extraordinaris, la Policia Local ha fet un total de 184 actuacions en temes com petards i incendis provocats per petards, ajudes en temes sanitaris, tràfic, i seguretat ciutadana entre d’altres.

És important assenyalar que el protocol de prevenció front els actes de violència sexista va funcionar. Al llarg dels quatre dies es van registrar 3 incidències de les quals es va avisar a la Policia Local que es va ocupar ràpidament.

La neteja

També és rellevant assenyalar que hi ha hagut un dispositiu especial de neteja, amb 200 jornades completes que encara seguirà treballant perquè Alcoi torne a la normalitat, seguint netejant els carrers quan es desmunten les tribunes. Durant aquests dies han arreplegat més de 20.000 quilos de confeti.

Durant els quatre dies de festes la Tourist Info va registrar un nombre similar de visitants als anys anteriors a la pandèmia, en total 2.687 persones dels quals 291 eres estrangeres.

Pel que fa a l’autobús llançadora ha augmentat molt el nombre d’usuaris, de 482 persones de fora d’Alcoi en 2022 a les 705 d’aquest any.

Consultes hotelers

Les primeres consultes en els establiments hotelers també són de gran satisfacció encara que no està acabat l’informe amb les dades definitives, si podem dir que la mitjana als establiments urbans està en el 92,46%, millorant en 2 punts la de 2022 i en quatre les xifres de 2019.

Cal assenyalar dins que el projecte Alcoi Tourist Lab, la nostra ciutat té uns punts anomenats HOPUS que comptabilitzen el nombre de mòbils tant locals com de fora de la ciutat. Cal assenyalar que els punts que estan al centre de la ciutat han registrat un augment del 20% de mitjana en els dies de festes respecte a 2022.

Les festes van tindre un gran seguiment amb més de 100 periodistes acreditats de mitjans tant locals com autonòmics i nacionals que van fer una gran faena professional per a donar a conéixer les nostres festes.

El parc de la Glorieta va acollir la sisena edició de ‘Tapa i Festa’ amb 20 llocs de venda instal·lats en carpes i food trucks, va obrir del 20 al 24 i va estar plena especialment en les hores de menjar o sopar, donant un servei extra al centre de la ciutat.

Com cada any, aquestes festes també va estar el tradicional Mercat ambulant Sant Jordi que es va situar al llarg del carrer Els Alçamora (fins al centre comercial), i en la plaça Emilio Sala. El mercat ambulant va comptar enguany amb 90 llocs de venda variats, i quatre Food Trucks de menjar gurmet.

Click here to change this text