Cristina Rodríguez guanya l’especialitat de vent-fusta al XX Concurs de Joves Intèrprets de Xàtiva

Oscar Sala (Llanera de Ranes) i Jesús Castañer (la Torre de les Maçanes) van aconseguir el primer premi a les modalitats B i C respectivament

El XX Concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva» es va iniciar el darrer cap de setmana amb la modalitat de vent-fusta, la qual es va celebrar a l’auditori del Centre Cultura Xàtiva (CCX).

En la primera fase d’aquesta especialitat van participar un total de 30 joves, els i les quals van interpretar una obra obligada.

A la segona fase van accedir un total de 11 participants, interpretant una obra lliure.

Finalment el primer premi de la Modalitat A (1.300 euros) va ser per a Cristina Rodríguez Sánchez, de 21 anys i natural de Navalvillar de Ibor (Càceres), amb el saxofon.

Els guanyadors

El primer premi de la Modalitat B (1.000 euros) el va aconseguir el veí de Llanera de Ranes Oscar Sala Esteve (també de 21 anys i amb el saxofon); i el primer premi de la Modalitat C (800 euros) va ser per a Jesús Castañer Sánchez, de la Torre de les Maçanes (Alacant) i amb el clarinet com a instrument.

A més a més, el Tribunal va decidir per unanimitat atorgar un segon premi (450 euros) en la Modalitat A per a Alejandro Costa Vilella (clarinet), de 22 anys i natural de Oriola, a qui es va convidar a participar al concert de clausura.

També es va proposar a la xativina Maria Gómez Merin per al premi especial Lluís Milan dedicat a la o el millor músic local.

El Tribunal va estar compost per Ricard Capellino Carlos (president), Rafa Albert Soler (especialista de clarinet), Carolina Lluch Murillo (especialista de flauta), Ximo Vidal Martínez (especialista de fagot) i Rafa Cuellar Francés (especialista d’oboè).

La pròxima especialitat se celebrarà aquest proper cap de setmana i serà la de vent-metall.