Villalonga comença les seues esperades Festes d’Octubre

La població es prepara per a uns dies replets d’actes solemnes i festius

 

Després d’un intens cap de setmana en el que Vilallonga ha vibrat amb les desfilades de Moros i Cristians, la població saforenca es prepara per a viure les seues festes patronals d’octubre. Este matí els «cabeçudos» han recorregut tots els centres escolars per anunciar l’inici de les festes que donaran el tret d’eixida oficial amb el pregó i la tradicional «Enramà de la Murta».

Demà dijous, vespra de la festa, per la vesprada tindrà lloc l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Font, i ja de nit, hi haurà correfocs i serenata. El divendres se celebra la festivitat de la Divina Aurora,  amb un complet programa d’activitats, de la qual destaquem la cavalcada de disfresses i posterior processó de la Divina Aurora. Per acabar el dia, pirotècnia i festa a càrrec de l’orquestra Límite.

El dissabte, festivitat del Santíssim Crist de la Salut amb un també complet programa d’on també cal destacar la cavalcada de disfresses i el passacarrer amb Cornetes i Tambors de la Dolorosa d’Oliva. Per la nit, després de la Solemne Processó, sopar baix braç i Gran Castell de Focs. Per acabar el dia, més festa amb l’Orquestra Mondeo.

El liumenge, festivitat de la Mare de Déu de la Font (la festa Grossa) es commemora el miracle de la Font ocorregut l’octubre de 1.712 i la Coronació de la Mare de Déu que va tindre lloc a les Festes d’Octubre de 1.951. Destaquen el trasllat de la imatge de la Mare de Déu des de la seua Capella a l’Església abans de la Missa Major, i la llarga processó vespertina pels carrers Villalonga. Tancaran les festes un gran castell de focs i un vi d’honor.