Torna el Porrat als carrers de Ròtova amb normalitat i una oferta diversa

La festa de Sant Macià serà del 24 al 26 de febrer

Ròtova recupera el Porrat de Sant Macià al carrer, amb normalitat, després de 3 anys. El municipi, que celebrarà el denominat ‘porrat de l’interior’ el cap de setmana del 24 al 26 de febrer, ha presentat el cartell i una programació diversa, amb moltes possibilitats i espais. La programació s’iniciarà amb el «porrat menut» de divendres, que tindrà com a actuació central Marcel el Marcià. La Carpa Jove acollirà dissabte un concert en femení, amb Jazzwoman, DJ Lauder i Xúquer Duo.

La regidora de Cultura, Isabel Pérez, ha explicat que «el porrat de Sant Macià de 2023 torna sense restriccions, tres anys després, amb més exposicions, més visites guiades, més concerts, més cultura i més oferta. Un dels puntals del porrat és la participació: la gent de Ròtova pren part i s’obri a la gent que ens visita, en un porrat que és espai de trobada entre les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida. En tornem a centrar, a més, en un punt com la Plaça de les Associacions, a la plaça Major».

Les actuacions giraran entorn a dos espais: la plaça Major (espai de les associacions, per a centrar la proposta en la gent i les tradicions pròpies) i la Carpa Jove, que acollirà el cartell en femení, dissabte a la nit. I és que l’edició de 2023 presenta una variada oferta musical: des de les cançons tradicionals de Xavier de Bétera o la Rondalla Agredolç, La Rotovense Musical, fins a Walectric, els sons de la batukada Kum Kum Tra, Batecs, o les nits de la Carpa Jove.

El Porrat, Festa d’Interés Turístic Local, comptarà aquest any amb set espais. El porrat i mercat tradicional estarà situat als carrers Sant Josep, carrer Major, Comtes de Ròtova, el carrer Sant Joan XXIII i el carrer Abadia, que també acollirà l’espai editorial, a banda de tallers i jocs. Un Palau de contes, situat al pati del Palau dels Comtes de Ròtova, acollirà actuacions dirigides fonamentalment a un públic familiar. La plaça Major serà l’espai per a associacions i algunes actuacions i activitats. El carrer Comtes de Ròtova acollirà la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística, situada al Carrer Comtes de Ròtova, que presentarà artesans de les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida. La dinamització comercial i culinària es completa amb les promocions «Torna a Ròtova», un sorteig on participen les botigues i bars del poble, i «Ací tastaràs coques de dacsa», que promocionarà entre els bars i les paradetes la recepta d’aquest característic plat. La carpa jove, situada a l’aparcament de les escoles velles, on s’oferiran actuacions i ambientació musical, i la fira d’atraccions, al voltant del Passeig 9 d’Octubre, completaran l’oferta.

L’art també estarà present al porrat. Ròtova oferirà la possibilitat de visitar fins a sis exposicions, situades a l’exterior, el Centre Social i el Centre Parroquial, i realitzar una ruta al castell de Borró, a banda de visites guiades. Amb motiu dels 25 anys del traspàs del pintor rotoví Alfredo Artés, una mostra recollirà part de la seua obra a la Nau Polivalent. El disseny del cartell de 2023 ha anat a càrrec de Sergi Mendoza, amb una adaptació de la imatge del porrat d’Álvaro Sanchis. La gent podrà visitar, també, el Centre d’Interpretació de la Pansa, la Vil·la Romana, on s’han organitzat visites guiades i tallers i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba, que col·labora en la programació.

Ací teniu tota la programació:

PROGRAMACIÓ PORRAT SANT MACIÀ RÒTOVA 2023 24-25-26 FEBRER

DIVENDRES, 24 FEBRER

09.00h – 13.00h. Porrat menut | Visites escolars a la Vil·la Romana de la Sort. Taller de mosaics i visita a l’exposició “Alfredo Artés, Passencia. 25 anys”. Lloc: Nau Polivalent.

17.30h. Xocolatada. Col·labora: AMPA. Lloc: Carpa Jove.

18.30h. Concert. Marcel el Marcià. Lloc: Carpa Jove.

21.00h. Concert. Insignia. Lloc: Plaça Major.

00:00h. DJ Jose Ripoll. Lloc: Carpa Jove.

DISSABTE, 25 FEBRER

10:30h. Ban i obertura oficial de les exposicions, del porrat i de la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística. Amenitzada per dolçaina i tabal. Lloc: Plaça Major.

10:00h. Visita guiada. Monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Reserva plaça a cotalba.es.

12:15h. Passacarrer, a càrrec de Batukada Kum Kum Tra, pels carrers. Desde la Carpa Jove i exhibició final a la Plaça Major.

11:00h. Taller ‘La ruta dels aliments’. Carpa de l’Observatori en Ruta. Lloc: C/Abadia.

13:00h. Visita guiada. ‘L’elaboració de la pansa’. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Lloc: Centre d’Interpretació de la Pansa

16:30 h. Visita guiada. Descobreix la Vil·la Romana de la Sort. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Lloc: Vil·la Romana.

16:30h. Presentació – contacontes d’El tresor de la Mariola. A càrrec de Jordi Raül Verdú. Lloc: Pati del Palau dels Comtes de Ròtova.

17:30h. Concert. La Rotovense Musical. Lloc: Plaça Major.

18:30h. Visita guiada a l’exposició ‘Alfredo Artés, Passencia 25 anys’. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Lloc: Nau Polivalent.

21.00h – 23:30h. Concert. Walectric. Lloc: Plaça Major.

19:00h. Actuació. Batecs. Lloc: Carpa Jove.

00:00h. Concert. Xúquer Duo – Jazzwoman – DJ Lauder. Lloc: Carpa Jove.

DIUMENGE, 26 FEBRER

9:00h. Ruta. Castell de Borró. A càrrec del Centre Excursionista de Ròtova. Eixida: des de la Plaça Major.

10:00h: VI Concurs Nacional Caní. Lloc: C/ Comtes de Ròtova (aparcament).

11:00h. Presentació d’Història d’un mig pollastre (d’Enric Valor) i El somriure de Llorenç, a càrrec de Núria Sendra. Edicions del Bullent. Lloc: Pati del Palau dels Comtes de Ròtova.

11:30h. Visita guiada exposició ‘Alfredo Artés, Passencia. 25 anys’. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Lloc: Nau Polivalent.

11:30h. Visita guiada. Monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Reserva plaça a cotalba.es.

12:00h. Cercavila de la Muixeranga de la Safor, pels carrers i exhibició final a la Plaça Major. Eixida: Fira Agroalimentària, Artesana i Turística.

12:30h. Visita guiada. Descobreix la Vil·la Romana de la Sort. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Lloc: Vil·la Romana.

13:00h. Actuació. Xavier de Bétera. Lloc: Carpa Jove.

16.30h. Actuació. Con ciertos títeres. Lloc: Pati del Palau dels Comtes de Ròtova.

16:30h. Visita guiada. ‘L’elaboració de la pansa’. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Lloc: Centre d’interpretació de la Pansa.

17:30h. Concert. Rondalla Agredolç. Lloc: Plaça Major.

18:30h. Presentació d’A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor, a càrrec dels autors. Edicions del Bullent. Lloc: Pati del Palau dels Comtes de Ròtova.

19.30h. Sorteig de la promoció ‘Torna a Ròtova’. Lloc: Fira Agroalimentària, Artesana i Turística.

20.00h. Cloenda. Lloc: Plaça Major.

EXPOSICIONS:

  • Exposició fotogràfica “Mirades i memòria. Tradicions, costums i festes”. Associació Amics per la Fotografía. Lloc: C/ Sant Josep.

  • Exposició d’aeromodelisme. A càrrec de l’Associació d’Aeromodelisme San Jeronimo. Lloc: Centre Parroquial. Dissabte i diumenge 11:00-13:00h. 16:00-22:00h.

  • Exposició ‘’La vida a Ròtova en el passat’’. A càrrec del grup d’envelliment actiu i saludable del Centre de Desenvolupament Rural de la Safor. Dissabte, 11:00h.

  • Exposició ‘Palau dels Comtes de Ròtova. Un projecte de projectes; i 500 anys de la Germania. Lloc: pati del palau dels Comtes de Ròtova.

  • Exposició de motos i cotxes clàssics. A càrrec de l’Associació A càrrec de l’Associació de Motos Clàssiques la Safor-Ròtova. Lloc: C/ Lluís Vives.

Dissabte, 16:00-19:00h. Diumenge, 10:00-19:00h.

  • Exposició ‘Alfredo Artés, Passencia. 25 anys’. Places limitades. Lloc: Nau Polivalent. Dissabte,18:30h. Diumenge, 11:30h. Places limitades.

VISITES GUIADES:

  • Centre d’interpretació de la Pansa. Places limitades. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com. Dissabte, 12.30h. Diumenge, 16.30h.

  • Vil·la Romana de la Sort. Places limitades. Reserva plaça al 962957011 o al correu cpas.rotova@gmail.com.. Dissabte, 16.30h. Diumenge, 12.30h.

  • Monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Places limitades. Visita guiada: Dissabte 10:00h i Diumenge, 11.30h. Reserva plaça a cotalba.es.

change this text