Les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de Ròtova

Es destinen 15.000 euros

Ròtova ha conclòs el procés de la tercera edició dels Pressupostos Participatius per tal que les veïnes i els veïns del poble pogueren proposar i decidir projectes al municipi, amb un compromís d’inversió de 15.000€.
El dijous passat, dia 28 d’octubre, va finalitzar el període de votació pública de les propostes i divendres 29 s’han publicar els resultats.

La proposta guanyadora ha segut realitzar millores al Centre Social, amb 51,75 punts; i un 9,30% de la població major de 16 anys empadronada al poble. Així, aquesta proposta s’executarà al llarg de l’any 2024.

Maria Dolores Faus Navarro, regidora de Participació Ciutadana, ha destacat «la diversitat en les propostes, tant per a infants com per a gent gran.

La utilitat de este procés, es coneixer de primera mà les preferències dels nostres veïns i veïnes. Una vegada executada, en el cas de que s’hi comptara encara amb pressupost, podria realitzar-se la següent proposta amb major puntuació, que es tracta de posar ombralls a la porta de l’escola».

Els Pressupostos Participatius són un procés de participació directa a través del qual la ciutadania fa seu el dret a prendre part en les decisions públiques, que forma part de Ròtova Participa, un dels pilars del projecte de municipi encetat a l’inici de legislatura.

Amb açò, l’Ajuntament tracta de promoure el debat col·lectiu per a conèixer i prioritzar les necessitats de la ciutadania; fomentar la participació de la ciutadania i reforçar la seua confiança en la gestió dels recursos municipals; i apoderar a la ciutadania fent-la partícip en el disseny del projecte de poble.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i de la Diputació de València.