Ròtova adopta la festa fallera durant uns dies

La cremà tindrà lloc el proper divendres 13 d’octubre

Ròtova ha plantat una falla a la plaça Major en suport del Gremi Artesà d’Artistes Fallers, de València, en una acció subvencionada per la Diputació de València. El monument és obra de l’artista faller Víctor Hugo Giner i duu per lema «Colors de vida». La plantada de la falla compta amb la participació de l’alumnat del CRA Alfauir-Ròtova, que n’ha preparat els cartells de la crítica, i les persones grans membres del taller memòria, amb la col·locació de banderoles i coets.

Divendres, 13 d’octubre, també a la Plaça Major, tindrà lloc la crema. A les 19.00h, se celebrarà una xocolatada, acompanyada de danses valencianes, a càrrec de l’associació ‘Qui té pansa té dansa’.

A les 19.30h, arribarà el moment de la ‘cremà’ de la falla, amb l’acompanyament de La Rotovense Musical.

Les regidores de Cultura i Festes, Antònia Paredes i Maria Fayos, respectivament, han explicat que «aquest conveni es va realitzar en el marc de la pandèmia de la COVID19 i tenia per objectiu ajudar els tallers a mantenir-se quan van haver de parar l’activitat. L’artista Víctor Hugo Giner és d’Algemesí, tot i que té el taller a Albalat de la Ribera. Ha plantat monuments, entre d’altres poblacions, a Manises, Paterna, València i Tavernes de la Valldigna».