Ontinyent protegeix els seus universitaris amb mascaretes del Clúster Tèxtil Sanitari

En total s’han repartit al voltant d’un miler de mascaretes fabricades per empreses locals adscrites al Clúster Tèxtil Sanitari que promouen l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empreses Tèxtils ATEVAL

L’alumnat de les titulacions que s’ofereixen al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València comença el curs 2020/2021 amb un regal de benvinguda d’especial utilitat als temps de pandèmia que estem vivint. La Fundació Universitària Campus Ontinyent està procedint al lliurament nominal a cadascú dels alumnes del Campus (i també al personal docent) de al voltant d’un miler de mascaretes fabricades per empreses locals adscrites al Clúster Tèxtil Sanitari que promouen l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empreses Tèxtils ATEVAL.

L’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària, Jorge Rodríguez, acudia aquest dijous al Campus per donar la benvinguda a l’alumnat del primer curs de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, una de les quatre titulacions del Campus, que a l’igual que Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses i Mestre/a d’Educació Infantil, va esgotar places amb una extensa llista d’espera. Tot l’alumnat d’estes titulacions, a l’igual que el personal docent i l’alumnat major de 30 anys que cursa els estudis de «Unisocietat» reben una d’estes mascaretes per iniciar el curs. L’alumnat de primer curs, a més a més, ha rebut una agenda universitària amb informació pròpia del Campus.

Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat pel regidor d’Educació Óscar Borrell i el Director del Campus, José Cantó, explicava que «és un inici de curs molt especial, al qual hem volgut donar la benvinguda a l’alumnat, explicar quines infrastructures i serveis tenen al seu abast, i tenir un detall des de la Fundació-integrada per la Universitat de Valencia, l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, associacions empresarials i sindicats- amb el lliurament d’estes mascaretes, amb les que a més posem en valor la tasca de les empreses locals integrades al Clúster Tèxtil Sanitari», assenyalava.

Mesures especials inici de curs

Les mascaretes compten amb les corresponents homologacions i certificacions assolides a través de l’Institut AITEX i estan ajustades a la norma UNE 0065:2020 per a mascaretes higièniques reutilitzables. Compten amb una etiqueta amb els distintius “Fundació Campus Ontinyent-Tèxtil Ontinyent» i es distribueixen en bosses on s’expliquen els mètodes de desinfecció a emprar per netejar-les.

El Director del Campus, José Cantó, explicava per la seua banda que de manera prèvia a l’inici de curs, entre altres mesures s’han col·locat punts de distribució d’hidrogel a totes les aules i espais; les aules han distribuït les taules i cadires atenent les recomanacions de distància de seguretat, “i ara estem repartint estes mascaretes per a l’alumnat i personal docent per seguir potenciant la seguretat dels i les nostres alumnes, i que puguen acudir a les classes amb la màxima normalitat dins les circumstàncies anormals que estem vivint”, manifestava.