Noves restriccions en la Comunitat Valenciana: limitació d’aforament en comerços i hostaleria

La Conselleria de Sanitat ha acordat noves restriccions en la Comunitat València per l’epidèmia de coronavirus, com a limitacions d’aforaments a un terç en vetles i cerimònies, o al 50% en comerços minoristes centres comercials i mercats ambulants.

 

Els municipis alacantins d’Elda i Petrer passen a estar confinats des d’aquest dissabte i durant catorze dies. És una de les noves restriccions que s’aplicaran en la Comunitat Valenciana per a contenir l’avanç del coronavirus i que han donat a conèixer aquest divendres el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i que ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Pròrroga tancament perimetral

Així, s’han publicat noves mesures per dues vies de caràcter legislatiu: un decret de Presidència i una resolució de la Conselleria de Sanitat.

El decret de Presidència contempla dues noves mesures (a més del toc de queda nocturn, de 00 a 06 hores, que continuarà vigent fins al 9 de desembre):

-Es prorroga set dies més, des d’aquest migdia, el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana (com ja va anunciar Ximo Puig aquesta setmana). Això implica la prohibició d’entrar i eixir de l’autonomia, excepte per a desplaçaments justificats. S’inclou com a novetat una nova excepció a aquesta mesura, que és el desplaçament dels esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu.

Confinament dels municipis alacantins d’Elda i Petrer, que serà efectiu des d’aquest mitjanit i durant 14 dies. Els seus veïns només podran desplaçar-se per estudis, treball, acudir a hospitals o altres emergències. Ho fan per “l’empitjorament notable dels indicadors”. Com tots dos municipis es troben units en la trama urbana, es consideren en el seu conjunt com un únic nucli poblacional.

Les noves mesures de la resolució de la Conselleria de Sanitat

Les noves restriccions que figuren en la resolució de la Conselleria de Sanitat afectaran a tota la Comunitat Valenciana, entren en vigor a les 00.00 hores del 7 de novembre i tindran efectes fins a les 23.59 hores del 9 de desembre. Són les següents.

-Es limita al 30% l’aforament màxim en llocs de culte i cerimònies. Respecte a les vetles i enterraments, podran comptar amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 persones en espais tancats, sempre mantenint la distància de seguretat.

-Es limita al 50% l’aforament màxim en centres comercials i comerços de barri. Els mercats ambulants comptaran amb un 50% dels llocs autoritzats habitualment o hauran d’ampliar l’espai disponible per a mantenir el mateix nombre de llocs.

-En el sector de l’oci i cultura, els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars, així com museus, exposicions, biblioteques i arxius, l’aforament màxim serà del 50%. El públic haurà d’estar assegut.

-Els locals de joc i apostes tindran un aforament màxim del 30%.

-Es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments. En el cas que siguen presencials, es limitarà l’aforament al 50% i no es permetrà servei d’hostaleria ni restauració.

-Es limita l’aforament al 50% en parcs infantils.

-Les activitats grupals tindran un màxim de sis participants.

-No s’autoritzarà cap mena de macroesdeveniment.

-Els grups de guies turístics podran tenir un màxim de 6 persones.

-Es limita a dues persones per fila de seients i amb màscares en els vehicles d’autoescola.

-Tots els esdeveniments esportius seran sense públic.