Rutes entre setmana i a la carta pel medi natural i el patrimoni històric i arqueològic a càrrec de l’alumnat del taller d’ocupació

Els alumnes del taller Birdwarching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi realitzen les pràctiques guiant aquestes rutes que també segueixen durant els caps de setmana.

Les rutes dutes a terme amb l’alumnat que ha participat en el taller d’ocupació, ‘Birdwatching’ seguiran durant els dissabtes d’aquest mes, a més ofereixen la possibilitat de concertar les rutes entre setmana del 9 al 25 de novembre. Recordem que és un programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació «LABORA» a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi” comprés en l’especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d’un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 euros, taller susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE) que finalitzarà el 29 de desembre.

El dissabte 14 hi haurà rutes per Font Roja – Barranc de l’Infern i el Poblat Ibèric del Puig. El dia 21 hi haurà tres: Cervantes-Racó Sant Bonaventura, Barranc del Cint- Pedreres de Sant Cristòfol i Font Roja – Menejador, finalment el dissabte 28 es repetirà el Poblat Ibèric del Puig, Barranc del Cint- Pedreres de Sant Cristòfol i hi haurà una novetat en la de Font Roja – Barranc de l’Infern, serà tematitzada per a la fotografia. Totes les rutes tenen l’eixida a les 8.30 hores i cal inscriure’s en: turismenaturalcoi@gmail.com .

Una de les novetats per a aquest mes, en concret del dia 9 al 27 de novembre són les rutes entre setmana. Amb un aforament mínim de 3 persones i màxim de 6. Ofereixen 6 rutes:

Via Verda – Pintures Rupestres de la Gerga
Via Verda – Poblat Ibèric El Puig
Cervantes – Racó Sant Bonaventura
Font Roja – Barranc de l’Infern
Font Roja – Menejador
Barranc del Cint – Pedreres – Sant Cristòfol

La forma d’inscripció és també per correu electrònic o telefonant al 9655537100 Extensió 1527

Èxit de participació

Durant el mes de setembre es van realitzar tres rutes diferents: la del Barranc del Cint – Pedreres de Sant Cristòfol, l’itinerari al poblat iber del Puig i la ruta de la Font Roja – Barranc de l’Infern. Les rutes van estar repartides entre el 19 i el 26 de setembre i van tindre un total de 67 participants en les 5 eixides, pel que respecta a octubre, van dur a terme les rutes: la del Barranc del Cint – Pedreres de Sant Cristòfol, l’itinerari al poblat iber del Puig, la ruta de la Font Roja – Barranc de l’Infern i Cervantes – Racó de Sant Bonaventura en anglés. Les rutes van estar repartides entre els dies 17, 24 i 30 d’octubre amb 6 eixides i 64 participants totals. La procedència dels visitants ha sigut d’Alacant, Alcoi, Sant Joan, Mutxamel, Castalla, Novelda,

Recordem que durant el passat estiu l’alumnat d’aquest taller ha fet treball pràctic actuant com a guia en un total d’11 rutes per diversos paratges naturals, en les quals van participar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per a l’últim cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures.

En total han tingut 289 assistents.

“Aquestes rutes són molt interessants i compleixen diversos objectius, d’una banda donen a conéixer el nostre entorn natural i patrimoni històric i arqueològic, a més serveixen perquè les persones que han participat en el taller adquirisquen també la pràctica necessària per a dur a terme, de la millor manera possible, tot l’aprés i finalment, gràcies a la seua realització ha visitat la ciutat gent d’altres municipis. Visitants que, una vegada finalitzades les excursions, pot quedar-se a menjar i d’aquesta manera afavorir també l’economia alcoiana”, explica el regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda.