Nou mesos per a cobrir les baixes del Jutjats d’Ontinyent

CSIF urgeix a Justícia al fet que cobrisca les baixes de funcionaris en el jutjat de violència d’Ontinyent i en el de pau de Paiporta

 

El sindicat CSIF urgeix a Conselleria de Justícia al fet que cobrisca les baixes en els partits judicials. En aquest sentit, recorda que en el Jutjat 3 d’Ontinyent, que a més de civil i penal porta violència sobre la dona, existeix des de març la substitució pendent d’una plaça de gestor. De la mateixa manera, el jutjat de pau de Paiporta manca de personal d’auxili per a realitzar les notificacions per no cobrir una baixa.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recalca que els problemes en el funcionament de les bosses de Justícia està incrementant la saturació de treball en els partits judicials, en tardar a cobrir les baixes. El sindicat lamenta que Conselleria de Justícia no haja escoltat les propostes de CSIF per a solucionar aqueixos retards.
El sindicat, de la mateixa manera, posa l’accent en el procés especialment farragós per a aqueixa cobertura, ja que des que l’interí tria una plaça fins que s’incorpora pot passar un mes i mig per tràmits burocràtics i d’Hisenda, mentre que en altres autonomies es fa d’un dia per a un altre.

La central sindical assenyala que aquesta situació provoca casos com el del Jutjat número 3 d’Ontinyent, que atén les denúncies de violència sobre la dona en tota la Vall d´Albaida i que porta nou mesos sense cobrir una de les seues dues places de gestor. Aquest fet ocasiona, igualment, que la plantilla es quede en sis en lloc d’en set funcionaris, amb el que el treball a repartir s’incrementa en un jutjat ja de per si saturat, la qual cosa genera una deterioració de l’atenció a l’usuari.

Mateix problema a Paiporta

El sindicat apunta una circumstància similar en el Jutjat de pau de Paiporta, ja que està sense cobrir també des de març una plaça d’auxili judicial, el titular del qual s’encarrega de realitzar les notificacions als ciutadans. La seua absència ocasiona que des de jutjats de Torrent hagen d’assumir aqueixa labor en molts casos, o fins i tot la Policia Local es preste a fer-ho perquè tire avant, i que en altres ocasions arriben a suspendre’s fins i tot vistes perquè la persona que havia d’acudir no ha rebut la notificació corresponent.

CSIF exigeix a Conselleria de Justícia que afronte aquesta situació i que solucione els problemes de bossa per a cobrir amb urgència places com la del Jutjat 3 d’Ontinyent o la del Jutjat de pau de Paiporta. Tots dos òrgans judicials tenen minvada la plantilla, la qual cosa deriva en una sobrecàrrega de treball per als seus funcionaris i en què no puguen prestar el servei amb la qualitat necessària a la ciutadania.