Fòrum 21 valora positivament les propostes de millora dels carrils bici i la de l’anella verda presentada en els pressupostos participatius de Gandia

L’òrgan consultiu ambiental sol·licita que es complete la via verda que discorre al costat del riu

 

El Fòrum 21 de Gandia, un òrgan de consulta de l’ajuntament sobre aspectes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat, ha impulsat una campanya per a demanar la prolongació de dos carrils bici de la ciutat que estan inclosos entre els projectes finalistes que es voten en la línia dels Pressupostos Participatius municipals.

Segons han manifestat, els pressupostos participatius són una gran ferramenta perquè els ciutadans trien entre els diferents projectes proposats, aquells que consideren més importants per a la Gandia. El Fòrum 21 com a òrgan d’assessorament i participació ciutadana per al desenvolupament sostenible de la ciutat, té entre les seues línies prioritàries fomentar la mobilitat sostenible i la conservació de la natura. Entre les propostes presentades, hi ha dos que l’òrgan de participació considera molt beneficioses per a tota la ciutadania, ja que són actuacions transversals, és a dir no estan limitades a un lloc determinat o barri de la ciutat. Aquestes dues propostes són la millora del sistema dels carrils bici i l’anella verda de Gandia.

Crida a la participació

La millora del sistema dels carrils bici té com a objectiu connectar els carrils bici de l’avinguda de València i del Grau mitjançant un nou carril bici de doble direcció. A més inclou la reforma del carril bici del carrer Benissuai, la col·locació de més aparca bicis i finalment l’elaboració d’un mapa amb la localització d’aquests.

Per altra banda la proposta de l’anella verda pretén connectar el tram de l’anella verda que queda entre la Rotonda de Daimús i el CAI. D’aquesta manera el passeig fluvial del Serpis quedaria connectat amb el tram de la desembocadura. Aquesta mesura pretén transformar un espai degradat en una zona per l’espaiament de la ciutadania, que podran beneficiar-se nombrosos col·lectius per fer esport o simplement gaudir d’una passejada en la natura. Una natura més important que mai en temps de Coronavirus.

Per tot açò, des del Fòrum 21 es valora molt positivament les dues propostes, la millora dels carrils bici i l’anella verda, ja que de dur-se a terme significarà un pas endavant en la mobilitat sostenible i la protecció del medi ambient de Gandia i han animat a tots els gandians i gandianes a participar en les votacions dels pressupostos participatius que tindran lloc del 9 al 23 de desembre.