Carcaixent obri el periode  de consulta ciutadana de la nova ordenança de mobilitat

La norma preveu l’establiment de la localitat com a ciutat 30 i regula l’ús de vehicles de mobilitat personal com patinets

 

L’Ajuntament de Carcaixent, a través de la Regidoria de Mobilitat, està treballant en la nova ordenança de Mobilitat Sostenible i ha encetat un procés participatiu per conèixer les propostes de la ciutadania en esta matèria. Aquelles persones majors de 14 anys interessades fer suggeriments tenen fins al 25 de desembre per a fer-les arribar a través de l’enquesta habilitada a la web municipal.

 

Entre els aspectes més destacables que es volen introduir en la nova ordenança de mobilitat hi ha l’establiment de Carcaixent com a ciutat 30, és a dir, que la velocitat màxima per a tot tipus de vehicles serà de 30 quilòmetres per hora a totes les vies i carrers dins del casc urbà i zones residencials. Estes mesures, en la línia de les noves restriccions de circulació en ciutat aprovades per Govern central el passat novembre, tenen com a objectiu fer de Carcaixent una ciutat segura, saludable i més agradable  per desplaçar-se a peu.

 

D’altra banda, la nova ordenança vol regular la circulació de vehicles de mobilitat personal apareguts als últims temps, com el cas dels patinets, que no estaven contemplats en cap normativa i que actualment s’ha fet extensiu el seu ús entre la població. Altre punt important és la jerarquització de la circulació pels vials per tal d’adaptar-los a les seues condicions físiques reals, en cas d’ús normal i accés en casos d’emergència (incendis, assistència sanitària, evacuacions…)

 

En línia amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)

 

La nova ordenança de mobilitat de Carcaixent persegueix un objectiu fonamental, alineat amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), aprovat al 2019, i que guia totes les actuacions de l’Ajuntament en este àmbit: incrementar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en qualsevol mitjà de transport d’emissions zero o mínimes, per a aconseguir una ciutat més neta alhora que ajudar a combatre el canvi climàtic.

 

El regidor de territori, Lluís Candel, ha volgut remarcar la importància que la població s’implique en la redacció de la futura ordenança «és el moment que la ciutadania ha de dir la seua i fer aportacions des de la seua experiència personal. Hem de garantir una ciutat democràtica, una ciutat feta per millorar la convivència de totes les persones que l’habiten. Una ciutat més sana, amable, sostenible i segura per a totes i tots».

 

Si eres major de 14 anys i persona empadronada a Carcaixent, pots realitzar la teua aportació a l’apartat «enquestes» de la web municipal fins al 25 de desembre http://www.carcaixent.es/va/encuestas i així com resoldre els teus dubtes al correu mobilitat@carcaixent.es