Més de 500 persones participen en la I Fira de la Salut de la Safor celebrada a Bellreguard

El poliesportiu municipal va albergar la primera trobada dels grups de ‘La Safor Camina’ que promouen l’activitat física en 11 municipis

La I Fira de la Salut de la Safor celebrada el divendres i el dissabte a Bellreguard va comptar amb una participació de més de 500 persones, que van acudir al poliesportiu municipal per a reconèixer el treball d’entitats, associacions, ajuntaments i col·lectius comarcals que treballen per la salut i donar a conèixer les seues activitats sota el lema ‘Fem salut, fem poble’.

La primera jornada va comptar amb la xarrada de joves corresponsals de instituts de la comarca, que van exposar les seues conclusions en relació al benestar emocional després de participar en l’activitat ‘Survival Emocionant’.

A continuació, va tenir lloc una taula d’experiències, en la qual diferents associacions van explicar els seus projectes comunitaris: el menjador social de Ca Saforaui, la comunitat energètica de Potries, i els projectes ‘Estimem Bellreguard’ i Respir’, de la taula d’entitats de Bellreguard.

L’última de les xarrades va presentar les experiències de les taules de salut de Tavernes de la Valldigna i Miramar quant a l’abordatge de la salut comunitària en el context de la salut local.

Pel que respecta als tallers, la Fira va albergar un taller d’alimentació per part d’Ángela Penadés, nutricionista; de benestar emocional, un per part del col·lectiu ‘Dons Llum’, un altre taller de ‘teatre de les emocions’ i el de ‘Viure de categoria’, a càrrec de residents de medicina familiar i comunitària del Departament de Salut de Gandia.

A més, es va mapejar la comarca per a conèixer els actius i recursos en salut que van identificar les persones participants. Aquesta primera jornada va concloure amb l’actuació del Grup de Danses La Forca de Bellreguard, que va realitzar una activitat grupal amb la participació dels assistents.

Primera Trobada ‘Safor Camina’

El dissabte la Fira es va enfocar en l’activitat física amb la primera trobada de tots els grups de ‘La Safor Camina’, el programa de passejos saludables del Departament de Salut.

L’esdeveniment va reunir més de 400 persones de Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Barx, Almoines, La Font d’en Carròs, el Real de Gandia, Castelló de Rugat i Bellreguard.

Els participants van fer la seua entrada per grups al poliesportiu municipal i a continuació van realitzar tallers de ball, força, estiraments i escola d’esquena. L’Ajuntament de Bellreguard va obsequiar als assistents amb un esmorzar saludable.

A continuació, el Departament de Salut va reconèixer la labor dels participants en els grups Camina, dels seus monitors, infermeres i respectius Ajuntaments, amb el lliurament de diplomes.

La Fira va concloure amb la intepretació del poema ‘Assumiràs la veu d’un poble’ de Vicent Andrés Estellés, per part de Mariam Campos, actriu i professora de teatre.

La gerent del Departament de Salut de Gandia, Rosa Andrés, va agrair la participació dels grups Camina, associacions, ajuntaments, persones, col·lectius i grups veïnals que estan realitzant projectes i activitats per a millorar la salut i el benestar de la comunitat a la Safor.

Va reconèixer especialment a l’Ajuntament de Bellreguard i a Ana Ocaña, Cristina Altur i Amparo Melchor, de la direcció d’Atenció Primària, per l’organització de la Fira, esperant que se celebren moltes edicions més.