Bellreguard acull la I Fira de la Salut de la Safor

L’objectiu és reconèixer a les institucions i persones que treballen per la salut de la comarca.

El Departament de Salut de Gandia organitza la I Fira de la Salut de la Safor sota el lema ‘Fem salut, fem poble’ amb el principal objectiu de reconèixer a les entitats, associacions i col·lectius comarcals que treballen per la salut i donar a conèixer les seues activitats.

L’esdeveniment tindrà lloc en el poliesportiu municipal de Bellreguard els dies 31 de març i 1 d’abril, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellreguard.

El lema ‘Fem salut, fem poble’ simbolitza la importància de la participació comunitària i xarxes comunitàries en l’abordatge de la salut i el benestar, com a objectiu i com a fi en si mateix perquè la participació també és salut.

Tal com expliquen des de la direcció d’Atenció Primària, Amparo Melchor, Cristina Altur i Ana Ocaña, responsables de l’estratègia de salut comunitària del Departament, “en aquesta fira volem fer valdre a aquelles associacions, ajuntaments, persones, col·lectius i grups veïnals que estan realitzant projectes i activitats per a millorar la salut i el benestar de la comunitat a la Safor”.

Espai de trobada

En definitiva, la Fira de la Salut està pensada com un espai de trobada on compartir experiències i maneres de fer salut des de l’àmbit comunitari.

En aquest espai s’instal·laran parades informatives on les associacions, col·lectius i ajuntaments podran exposar les diferents accions. A més, hi haurà tallers, taules redones i activitats de caràcter lúdic i cultural.

Entre elles, es disposarà l’Àgora de Benestar Emocional Juvenil, on els joves de la comarca exposaran les seues conclusions en relació al benestar emocional; una taula d’experiències, en la qual diferents associacions explicaran els seus projectes comunitaris, i una trobada de taules de salut, on dos municipis compartiran la seua experiència en l’abordatge de la salut comunitària en el conteste de la salut local.

Així mateix, es desenvoluparan diversos tallers d’habilitats per a la salut amb temes d’alimentació i benestar emocional. Menjar bé, relacionar-se, trobar-se bé aconseguisc mateix i participar són alguns exemples de les temàtiques que s’abordaran.

El dissabte la jornada se centrarà en el foment de l’exercici físic amb la primera trobada de tots els grups del programa ‘La Safor Camina’, de més de 10 localitats.

L’esdeveniment està obert al públic de totes les edats. El divendres les activitats començaran a les 17 hores, i el dissabte a les 10 hores. Es recomana assistir amb calçat pla i/o esportiu.