Mamàs Belgues, Metge Francisco Martínez, Lluís Martínez i Valquíries, noms de carrers i parcs d’Ontinyent

El ple aprova els canvis en l’última sessió

La proposta de nous nom atén diverses peticions ciutadanes transmeses a l’alcalde i servirà per nomenar un carrer, un parc, una glorieta i una ronda ciclopeatonal

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava en la seua última sessió de hui posar nom a quatre espais urbans de la ciutat en homenatge a diverses persones i grups que han tingut trascendència a la societat local.

La proposta era presentada pel propi alcalde, Jorge Rodríguez, qui explicava que a més a més s’ha atés peticions ciutadanes que han vingut realitzant-se als últims temps.

Els espais

Així el nou parc inundable que es construirà a la Cantereria portarà el nom de Les Mamàs Belgues, recordant les infermeres que van treballar a l’Hospital Internacional d’Ontinyent durant la Guerra Civil i que estava ubicat al col·legi La Concepció.

L’alcalde recordava que aquest nom era el més votat al marc del projecte “Espais amb nom de dona” de l’alumnat de 3er d’ESO de l’Institut de Secundària l’Estació.

El tram comprès entre el carrer Músic Vert i el passeig de les Germanies passarà a nomenar-se carrer Lluís Martínez, en record a l’empresari i impulsor de l’associació AHVAL, entitat que havia proposat aquest homenatge.

Pel que fa al metge Francisco Martínez Belda, donarà nom a la glorieta que connecta la intersecció entre els carrers Metge José Riera i Metge Rafael Rovira a la zona del nou Hospital, una acció que no es va dur a terme inicialment per falta d’espais en aquest entorn on s’ha dedicat diversos carrers a professionals de la sanitat que han exercit a la ciutat.

Finalment, la ronda ciclopeatonal entre la redona del salt del bou i la piscina coberta municipal portarà el nom de Les Valquíries, en referència a la primera esquadra de dones de la comparsa Fontanos que va eixir a l’Entrà dels Moros i Cristians d’Ontinyent, posant així un fermall d’or a les activitats impulsades per la regidoria d’Igualtat per posar en valor a estes dones pioneres en la festa.