Finalitzen les obres del desarenador que evitarà el pas d’aigua neta a la depuradora d’Ontinyent-Agullent

Les obres corresponen a resoldre desperfectes ocasionats per la DANA

L’empresa pública EGEVASA ha finalitzat les obres que han invertit 530.000 euros en instal·lar junt al riu Clariano un desarenador que permetrà evitar el pas d’aigua neta a la depuradora d’Ontinyent-Agullent, optimitzant el procés de depuració i propiciant l’estalvi energètic.

El desarenador està a escasos metros d’on va a executar-se la la conducció definitiva del col·lector d’aigües residuals que dona servei als polígons d’Agullent i Ontinyent, obra que ha eixit estos dies a concurs públic per 603.000 euros.

Un tram que va quedar destruit a conseqüència de la crescuda del riu Clariano provocada per la DANA, tram que es va refer de manera provisional, i que ara serà objecte de la construcció d’una passarel·la definitiva sobre el riu per a garantir una connexió segura fins a la depuradora d’aigües residuals.

Cal recordar que l’obra del col·lector general ha suposat una inversió de més de 4’7 milions d’euros per canviar el traçat d’un tram de més de 2 kilòmetres i allunyar-lo al màxim del llit del riu.

De manera prèvia a esta intervenció, als primers quize dies després de la DANA, ja es va dur a terme altra urgent per restablir l’arrida d’aigües a la depuradora, que va suposar una inversió de 1’2 milions d’euros.

A més a més s’ha aprofitat per actuar sobre la pròpia planta de la depuradora amb altres 500.000 euros.