Les àrees industrials d’Almussafes avancen en sostenibilitat amb el nou servei de transport públic impulsat per la Generalitat

Els autobusos llançadora habilitats per l’administració autonòmica realitzaran quatre expedicions d’anada i quatre de tornada als parcs empresarials de la població, ajustant-se als diferents torns de treball de les companyies que operen en els polígons

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat el polígon industrial Joan Carles I d’Almussafes per a presentar el nou servei de transport públic dirigit als treballadors i les treballadores de les àrees empresarials de la localitat i del polígon l’Ermita d’El Romaní, en Sollana. A partir del pròxim mes de gener, els autobusos habilitats per l’Autoritat de Transport Metropolità de València realitzaran cada dia quatre expedicions d’anada i quatre de tornada gràcies a un projecte amb el qual es busca descongestionar el trànsit, reduir la contaminació, facilitar la inserció laboral i millorar la competitivitat de les empreses. Segons l’alcalde, Toni González, aquests autobusos llançadora “són un complement al que serà el projecte d’instal·lació del baixador”, amb el que assegura que “entre una i una altra iniciativa aconseguirem que el transport siga cada vegada més sostenible en la població, una necessitat si volem ser més respectuosos amb el nostre planeta”.

A partir del pròxim mes de gener els trasllats a les àrees industrials d’Almussafes podran realitzar-se amb autobús gràcies al nou servei de transport públic habilitat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). Tal com es va anunciar fa unes setmanes, els autobusos llançadora habilitats per l’administració autonòmica realitzaran quatre expedicions d’anada i quatre de tornada als parcs empresarials de la població, ajustant-se als diferents torns de treball de les companyies que operen en els polígons Joan Carles I i Nord. Aquesta mateixa línia arribarà també al polígon l’Ermita d’El Romaní (Sollana), punt en el qual finalitzarà el trajecte.

Per a l’alcalde, Toni González, es tracta de “una molt bona notícia, perquè les àrees industrials d’Almussafes, on treballen diàriament prop de 20.000 persones, representen una gran part del PIB de la Comunitat Valenciana i fins ara tan sols es podia arribar amb el vehicle privat”. En la seua opinió, aquests autobusos llançadora “són un complement al que serà el projecte d’instal·lació del baixador”, amb el que assegura que “entre una i una altra iniciativa aconseguirem que el transport siga cada vegada més sostenible en la població, una necessitat si volem ser més respectuosos amb el nostre planeta”.

Hui, dimecres 9 de desembre, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat el Polígon Industrial Joan Carles I per a presentar el projecte, on ha sigut rebut pel primer edil, la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, i el regidor de Comerç, Alex Fuentes. En la trobada també han estat presents el director gerent de l’ATMV, Manuel Martínez Grau, el vicepresident de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), Vicente José Seguí, el president de l’Associació d’Empresaris de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa, Vico Valero, la gerent de l’associació, Romina Moya, i el president de l’Entitat de Gestió i Modernització del Polígon Nord, Ramón Collado.

España ha assenyalat els problemes de congestió del trànsit, de contaminació i de competitivitat existents en aquestes àrees a causa de la falta d’un transport públic i ha destacat també que “el que es pretén és un canvi de mentalitat, apostar pel transport públic per a millorar la qualitat del treball i per a ampliar drets”. En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que un dels obstacles existents per a trobar ocupació en aquests espais “és la dificultat d’accés si no és en vehicle privat i hi ha moltes persones que no se’l poden permetre, per la qual cosa a partir d’ara tindran “una alternativa viable” i a “un preu competitiu”.

 

Recorregut i temps

Per la seua part, el director gerent de l’ATMV ha detallat el recorregut que realitzaran aquests autobusos, el servei dels quals pretén ser “exprés, perquè si realment volem fer un transvasament del vehicle privat al transport públic ha de tindre uns temps de viatge competitius”. Així, el trajecte s’iniciarà a la ciutat de València, on s’han habilitat cinc punts de recollida que passaran pels eixos estratègics. Posteriorment, i a través de la V-31, els vehicles es dirigiran cap al polígon industrial Joan Carles I, realitzant quatre parades al llarg de la seua avinguda principal per a donar servei a tot el complex. Seguidament, efectuarà una parada en el polígon industrial Nord per a finalitzar en el polígon l’Ermita, situat en el terme municipal de Sollana.

Pel que respecta als temps, es calcula que el viatge total és de 54 minuts des de l’inici fins al final, però “si tenim en compte des de l’última parada de València fins a la primera de Joan Carles I només són 22 minuts, fins a la de Nord 31 i a la de l’Ermita 39”, ressalta Martínez Grau. Per a facilitar l’accés als bitllets i agilitar els trasllats, l’ATMV aplicarà un descompte del 30% sobre el preu total a aquelles persones que adquirisquen els bons de 10. El conseller ha subratllat que per a la definició de rutes i horaris «s’ha treballat de manera coordinada amb els treballadors, gerents de les associacions més representatives dels parcs empresarials i operadors de transport públic per a aconseguir un servei eficaç d’acord amb les necessitats reals dels usuaris i usuàries d’aquests complexos».

“Estem molt contents que aquests polígons puguen tindre transport públic després de molts anys sense aquesta mena de serveis, perquè no tenim baixadors ni cap altra manera d’arribar que no siga el cotxe. Crec que estem en uns temps en els quals això és necessari i positiu per a tots, per als treballadors i treballadores i per a les empreses, i el que hem de fer és continuar generant ocupació i donant facilitat perquè les persones puguen arribar”, ha comentat sobre el projecte Romina Moya, gerent de APPI, qui també ha agraït a la Conselleria i a l’ATMV la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que espera “que siga la primera de moltes més”.