Les ajudes del pla Resistir arriben a més de 50 empreses i autònoms de Bellreguard

La quantitat mitjana concedida frega els 3.000 euros, i el total repartit supera els 154.000

Més de mig centenars d’empreses i autònoms de Bellreguard han estat beneficiaris de les ajudes gestionades per l’Ajuntament del Pla Resistir, en el qual col·labora l’administració local amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de València..

La tramitació feta des de l’Ajuntament de Bellreguard ha permès repartir pràcticament el 100% de la quantitat que li corresponia al municipi, i que pujava a 156.389 euros. Només s’han quedat sense assignar una xicoteta quantitat, 2.144 euros, degut a que alguns dels sol·licitants no han pogut justificar amb factures el total de la quantitat sol·licitada.

En la primera fase, es van repartir un total de 85.496,60 euros entre un total de 36 empreses i autònoms. En la segona, altres 34.000 euros a 17 mercantils i autònoms. El sobrant d’aquesta segona fase, altres 36.892 euros, està sent ara repartit entre les empreses de la primera, fins esgotar tots els fons.

D’aquesta manera, en total són 53 les empreses i autònoms beneficiats, amb una ajuda mitjana que ha sigut de 2.910,27 euros.

Es compleix així el que era “el propòsit principal que ens havíem marcat des del govern de Bellreguard, que no era un altre que aconseguir que tota la quantitat que ens pertocava acabara repartida entre el teixit econòmic del poble”, segons ha destacat l’alcalde, Àlex Ruiz. En definitiva, i en paraules del regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco, “aprofitar fins a l’últim cèntim per a ajudar a empreses i autònoms a suportar millor l’impacte de la crisi sanitària en les seues activitats”.

Tal i com estableix el pla Resistir, l’Ajuntament de Bellreguard aporta el 15% de l’import de les ajudes, metres que la Generalitat Valenciana assumeix el 62,50% i la Diputació de València el 22,50%.