L’Ajuntament de Carcaixent garanteix el servei de menjador a menors amb risc d’exclusió social durant els mesos d’estiu

Els i les 42 menors beneficiàries rebran el menjar directament en els seus domicilis

L’Ajuntament de Carcaixent garantirà de nou el servei de menjador a xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social durant els mesos de juliol i agost gràcies a l’adhesió del consistori a un programa d’ajudes a l’alimentació de la Conselleria de Benestar Social. L’anomenat “Programa d’atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en període estival” ha permès a la Regidoria de Benestar Social desenvolupar un pla d’assistència nutricional, donant cobertura a necessitats bàsiques d’alimentació a 42 menors.

El programa consisteix en la prestació del dinar complet (primer plat, segon, pa i postre) i berenar, que se servirà directament al domicili. El “Programa d’atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en període estival” és tracta d’un programa destinat a cobrir les necessitats d’alimentació de xiquetes, xiquets i adolescents d’entre 3 i 18 anys que pertanyen a famílies i unitats econòmiques de convivència que es troben en situació de major risc d’exclusió social.

La iniciativa, que ja porta realitzant-se per sisé any consecutiu, té la finalitat de cobrir les possibles carències alimentaries que els i les menors puguen tindre durant les vacances d’estiu, proporcionant una alimentació completa i transversalment incloure hàbits d’alimentació saludables. Així mateix, el programa inclou el respecte a la diversitat cultural dels xiquets, xiquetes i adolescents i les seues famílies en relació amb l’alimentació i possibles característiques especials de salud d’estes.