L’Ajuntament d’Alcoi organitza una jornada per a parlar de mobilitat en els centres de les ciutats

Tindrà lloc el dijous 24 de setembre en l’IVAM CADA Alcoi i també es podrà seguir en directe pel YouTube de l’ajuntament

 

L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una jornada en la qual es parlarà i es donaran a conéixer ‘Les noves mobilitats a les ciutats’, amb casos d’èxit de ciutats pròximes i amb un nombre d’habitants similars a la nostra ciutat. També es parlarà dels beneficis cap al Medi Ambient.

L’IVAM CADA Alcoi acollirà la jornada en la qual un representant de l’Ajuntament de Gandia, explicarà el cas de la ‘peatonalització’ del centre de la ciutat, realitzat ja fa anys i que va resultar un èxit tot i les nombroses crítiques inicials. També intervindrà un representant de l’ajuntament de Benidorm, ciutat que està duent a terme la segona fase de ‘conversió en zona de vianants’ després de l’èxit de la primera, a més Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica de la Universitat d’Alacant, donarà a conéixer les raons mediambientals que recomanen que els centres urbans tinguen restringida la circulació de vehicles.

Inscripció prèvia

 

La jornada començarà a les 19 hores i per assistir de forma personal cal fer inscripció en mobilitat@alcoi.org. L’aforament està limitat seguint la normativa Covid 19. També es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Alcoi.

«Afrontem un repte important, un projecte de ciutat que hem de dur a terme entre tots i totes i és important que coneguem com s’ha realitzat en altres llocs per poder adaptar-ho a Alcoi. El projecte en la nostra ciutat ha de ser un projecte de consens entre tots els partits i tots els estaments implicats. Sabem que han eixit veus en contra d’un projecte que encara no és definitiu ni l’hem publicat. Tenim un projecte realitzat per tècnics experts en el tema que adaptarem amb les propostes que ajuden a millorar-lo i que dignificaran encara més el centre d’Alcoi», ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.