L’Ajuntament d’Oliva aprovarà una modificació de crèdits per valor de 375.000 euros per a inversions relacionades amb la COVID-19

Aquesta modificació contempla entre altres la contractació de serveis de desinfecció d’edificis públics, l’adquisició de material sanitari i de desinfecció o el reforç de neteja de centres educatius, entre altres

 

Des de l’Àrea d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva s’ha iniciat una primera fase de modificacions de crèdits, que contempla destinar 375.000 € del superàvit municipal en despeses i inversions relacionades en la lluita de la covid-19.

Aquesta modificació compta amb el suport de la Comissió d’Hisenda, i la nova modificació de crèdits s’aprovarà aquest dijous al plenari municipal.

La regidora d’Hisenda i vicealcaldessa, Ana Morell, recorda que “aquesta és una primera bateria de mesures; estem a l’espera del nou decret del govern central que puga agilitzar aquests tràmits i ens permeta emprar els diners del romanent de la ciutat per a la millora de la mateixa”.

Aquesta modificació contempla entre altres la contractació de serveis de desinfecció d’edificis públics, escoles, etc. l’adquisició de material sanitari i de desinfecció, el reforç de neteja de centres educatius, així com la contractació de serveis funeraris.

També s’ha previst la inversió en mitjans per a la seguretat ciutadana i de control, així es contempla la compra d’un tot-terreny 4×4 per a la Policia Local i l’adquisició del dron de vigilància d’aforaments.

D’altra banda es pretén l’adquisició de màquines per a millorar l’atenció ciutadana i de material informàtic i de telecomunicacions. També la contractació de serveis de formació per a la ciutadania (seu electrònica).

També, com a inversions en la ciutat, es pretén la renovació de la caldera del poliesportiu i l’increment en despesa per al manteniment de parcs i jardins i per al foment de l’agricultura.

La regidora d’Hisenda recorda que “Aquesta se sumaria a una altra modificació de crèdits, de 300.000 €, d’ajudes d’urgència destinades a Serveis Socials i una altra de 123.000 € per a la compra de vehicles híbrids per als cossos de seguretat. A més a més, l’any passat es va emprar per primera vegada el superàvit per a destinar-lo a inversions i millores de la nostra ciutat: millora de polígons, elements de seguretat dels parcs, jocs infantils, climatització del poliesportiu, entre d’altres”.