L’Ajuntament d’Alcoi atén 120 sol·licituds d’habitatge durant el primer semestre de l’any

La major part de les sol·licituds presentades són de persones amb dificultats per a fer front als seus costos

 

L’Ajuntament d’Alcoi ha atés un total de 120 usuaris que van sol·licitar un habitatge durant els primers sis mesos de l’any. Els casos no eren majoritàriament de persones en situació d’emergència sense habitatge o amb necessitats de sortir del que estan, sinó de persones amb dificultats per a fer front al pagament dels costos d’aquest. Des del departament també s’han gestionat als últims mesos, conjuntament amb el PROP, més de 300 demandes d’ajudes de lloguer de la Generalitat, tant ordinàries com de persones afectades per la Covid-19; i ja s’està treballant amb la regidoria de Polítiques Inclusives per a seleccionar, entre els usuaris, persones vulnerables que puguen optar a unes altres ajudes de lloguer, en aquest cas, d’especial vulnerabilitat atorgades per part del Ministeri dins del Plan de Vivienda.

Per mesos, les sol·licituds van ser d’un total de 52 durant gener i febrer, i 68 entre març i juliol de 2020. Les persones que van sol·licitar un habitatge eren principalment dones. En gener i febrer suposaven el 56% de les demandes però, entre març i juliol, aquest percentatge va augmentar fins al 70%.

Per edats, els demandats en la regidoria d’Habitatge eren, majoritàriament, majors de 45 anys, que suposaven entre un 40 i un 50% del total, seguits en poc més del 30% pels de 30-45 anys. La meitat de les sol·licituds estaven també formades per grups familiars d’entre 2 i 4 membres, i amb menors a càrrec seu, i el 65%, dels sol·licitants viuen en règim de lloguer. Al voltant del 16% de les sol·licituds indicaven ser famílies monoparentals, i sobre el 30%, persones que rebien ajudes socials.

300 ajudes autonòmiques

Destaca també que durant els mesos de gener i febrer, el 20% de les sol·licituds eren de dones ateses per casos de violència de gènere, essent només el 6% entre març i juliol les demandes d’habitatge que havien interposat denúncia de violència de gènere, possiblement, a causa del confinament i la situació provocada per la Covid-19.

La regidoria d’Habitatge, Maria Baca, destaca la feina realitzada des de la regidoria: «El primer semestre de l’any hem atés un total de 120 sol·licituds d’habitatge, intentant conéixer el nombre més gran d’informació possible per a traçar les necessitats i preveure futures polítiques, conjuntament a les oferides per altres administracions en temes d’habitatge. També hem tramitat des de la regidoria, conjuntament amb el PROP, més de 300 ajudes de lloguer autonòmiques i ja estem treballant en unes ajudes estatals d’especial vulnerabilitat conjuntament amb la regidoria de Polítiques Inclusives. Cal destacar, no obstant això, que la gran majoria de sol·licituds no són casos d’urgència immediata sinó de problemes per a fer front als pagaments de l’habitatge».