La Séquia Mare de la Valldigna es convertirà en una ruta ciclopeatonal

La proposta, fruit de la coordinació entre la Mancomunitat i l’Ajuntament de Tavernes té com a objectiu plantejar un traçat segur que a peu o amb bicicleta unisca les tres poblacions de manera sostenible i ràpida.

El passat mes de novembre la Diputació Provincial de València dins del programa «Reacciona per a la redacció de projectes de vies ciclovianants en 2021», va adjudicar a la Mancomunitat de la Valldigna una subvenció de 12.693 euros. L’ajuda ha de servir perquè es puga redactar el projecte de la ruta ciclovianant que en un futur podria unir els pobles de Simat, Benifairó i Tavernes. La proposta, fruit de la coordinació entre la Mancomunitat i l’Ajuntament de Tavernes té com a objectiu plantejar un traçat segur que a peu o amb bicicleta unisca les tres poblacions de manera sostenible i de la forma més ràpida possible. Un itinerari plantejat aprofitant el recorregut de la Séquia Mare –antiga séquia per fer funcionar els molins de la Valldigna– que permetrà visitar també el patrimoni històric de la comarca, des del Monestir fins la mateixa Cova del Bolomor, passant directament pels antics molins d’aigua de la comarca.

Una proposta amb la que es pretén assolir part dels objectius plantejats a l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV) com a instrument d’ordenació territorial del paisatge, entre ells: la gestió integrada i creativa del patrimoni ambiental, la valorització del paisatge com a actiu cultural, econòmic i identitari o la preparació del territori par a la seua adaptació i lluita contra el canvi climàtic. Un projecte de mobilitat sostenible però també de regeneració ambiental i de posada en valor del patrimoni de la Valldigna