La Policia alça 364 actes de sanció per no portar mascareta

Un total de 111 han sigut a l’octubre i 253 al novembre

 

Durant els mesos d’octubre i novembre la Policia ha alçat un total de 364 actes de sanció per no portar mascareta a Alcoi. Recordem que les persones de sis anys d’ara en avant estan obligades a l’ús de la màscara en tot moment en la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic des del passat 18 de juliol.

Respecte a les sancions interposades a Alcoi, durant el mes d’octubre la Policia Nacional va alçar 82 actes per 31 de la Policia Local, mentre que el mes de novembre que finalitza hui, la Policia Nacional ha alçat 221 actes de sanció per 32 de la Policia Local, en total 364 en dos mesos.

“Cal recordar que l’ús de la mascareta és obligatori i és un exercici de responsabilitat social, perquè no sols serveix per a protegir-nos sinó que també evita que puguem contagiar a altres persones. Vull felicitar a la majoria de la població perquè està complint les normes, m’agradaria que la resta es conscienciara i espere que aquest nombre de sancions es reduïsca, el que significarà que molt poques persones no porten la mascareta. També vull agrair la faena de la Policia Nacional i la Policia Local.”, ha afirmat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Recordem que també es recomana l’ús de les màscares en espais privats oberts o tancats quan existisca confluència amb persones no convivents o no puga garantir-se la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres.

L’obligació no és exigible per a les persones que presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que puga veure’s agreujada per l’ús de màscara o que per la seua situació de discapacitat o dependència no disposen d’autonomia per a llevar-se la màscara, o bé presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització i en els supòsits de força major o situació de necessitat.

En el cas d’Alcoi, a més cal assenyalar que el Centre d’Esports a causa de l’evolució i creixent nombre de contagis per Covid-19 en la nostra àrea sanitària va determinar que a partir de 2 de novembre fóra obligatori l’ús de la mascareta durant les sessions d’entrenament de baixa i/o moderada intensitat a l’aire lliure o en espais interiors tant en modalitats individuals com d’equip, sempre que no es puga garantir la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres.