La Mancomunitat de Municipis de la Safor aposta pel transport sostenible

Representants de la Mancomunitat i Conselleria es van reunir ahir per tractar temes referents al transport col·lectiu de la comarca

La Presidència de la Mancomunitat de Municipis de de la Safor va tenir ahir una reunió amb Roser Obrer, directora general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, a fi de tractar tres temes molt importants sobre la mobilitat dels habitants de la comarca de la Safor.

En primer lloc, Salvador Femenia, president de Mancomunitat, i Assumpta Domínguez i Juan Espinosa, vicepresidents de l’entitat, van exposar la necessitat urgent de donar solució a la parada del transport públic de passatgers de la comarca a l’Hospital Francesc de Boja de Gandia. Actualment, els usuaris pugen i baixen en la redona que dóna accés cap a l’hospital que suposa un gran perill i sense accessibilitat. Per tot això, van sol·licitar la col·locació d’una marquesina al costat de l’actual parada de l’Urbanet, transport públic de Gandia, a fi de resoldre aquesta perillosa situació per als habitants de la Safor. Des de la Direcció General es van mostrar receptius per solucionar aquest problema.

Xarxa de transport públic més efectiva

En segon lloc, van tractar el tema de l’adjudicació dels contractes de les línies d’autobusos de la comarca. En aquest moment la comarca està dividida en dues àrees: Safor Nord i Safor Sud, però la Presidència de la Mancomunitat va traslladar la possibilitat que la Safor siga considerada una Àrea Única, formada per 31 municipis amb aproximadament 170.000 habitants i 70 o 80 nuclis urbans. La idea és que la comarca siga considerada un espai urbà com una àrea metropolitana i puga tenir una xarxa de transport públic comarcal més efectiva, més rendible i amb més accessibilitat de totes les persones a tots els recursos que ofereix la Safor. Es va concloure que s’estudiarà la proposta.

I, finalment, van posar damunt la taula l’àrea de prestació conjunta de la Safor del servei de taxis, formada per Tavernes de la Valldigna, Gandia, Oliva i la resta de municipis. El 4 de febrer la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va dictar una  resolució en la qual, puntualment, els taxis podien treballar conjuntament en tota la comarca, és a dir, en dates i hores determinades, com per exemple la Nit de Sant Joan, la celebració del Pirata Rock Festival (del 16 al 20 de juliol), els Moros i Cristians d’Oliva (del 17 al 19 de juliol), etc. Els representants de la Mancomunitat van proposar que en lloc de ser dies i hores determinats que els taxis de la comarca presten servei conjuntament en determinats períodes com els tres mesos d’estiu, vacances de Pasqua, Falles, Fira i Festes de Gandia, Nadal…, a fi d’atendre a tota la població amb totes les garanties i evitar la competència deslleial.