Entitats i empreses de la Safor uneixen esforços per millorar l’ocupabilitat

La Mancomunitat de Municipis de La Safor, l’Ajuntament de Gandia juntament amb els empresaris i el agents socials de La Safor (FAES, UGT-PV i CCOO-PV) , presenten el nou programa experimental desenvolupat en el marc de l’Acord Territorial pel Desenvolupament Local de la Comarca de La Safor

El regidor de Polítiques Econòmiques i Ocupació, Ferran Martínez, acompanyat de l’edil Miguel Ángel Picornell (en representació de la Mancomunitat), el vicepresident de la Federació d’Empresaris de la Safor (FAES), Ramon Soler, del secretaris intercomarcals d’UGT i CCOO de la Safor.., Raül Roselló i Josep Antoni Carrascosa, respectivament, han presentat aquest matí un nou programa experimental en el marc de l’Acord Territorial Local de la Safor.

Aquest programa consta de dos parts: Per una banda, es presenta el programa experimental on s’ha dissenyat un Dispositiu d’Accés a l’Ocupació denominat DAO-SAFOR. DAO SAFOR és un programa intensiu i personalitzat, orientat a afavorir l’ocupabilitat de les persones aturades de la Comarca de La Safor.

Formació a través d’experiències

“Consisteix en una bateria d’actuacions, que combina la formació de caràcter experiencial, en matèries que són clau hui dia per a millorar l’ocupabilitat en el mercat laboral, amb l’ús de metodologies i eines innovadores utilitzades en els processos de selecció de personal actuals, i que permetran posar en valor les competències i l’experiència adquirida de la persona candidata davant l’empresa. Com a element diferencial d’aquest procés, la implicació de l’empresa en la formació de les persones participants des del primer minut”, ha explicat Martínez.

El programa està plantejat en forma de dispositiu, amb actuacions de diferent naturalesa que són executades per agents públics i privats, professionals i empreses de la Safor que s’impliquen en el mateix, per a contribuir a la dinamització del mercat de treball.

L’altra part del programa consisteix en l’elaboració de l’estratègia territorial per l’ocupació de la Comarca de La Safor, per a la qual cosa s’ha obert a través de LABORA un procés de selecció de dos tècnic del programa que donen suport a les tasques d’elaboració d’aquesta estratègia. Les persones interessades hauran d’inscriure’s en l’oferta publicada en GVAJobs. Bases i informació sobre els requisits en www.gandia.org