La Generalitat Valenciana prohibeix l’accés, acampada o senderisme en 12 parcs naturals per l’elevat risc d’incendi

També prohibeix fer senderisme i les acampades en la muntanya per l’alt perill d’incendi

La Generalitat Valenciana va anunciar ahir dimecres 11 d’agost de 2021 la decisió de limitar l’accés a 12 parcs naturals de la Comunitat Valenciana, tant circular per pistes forestals com transitar per senderes -així com també l’acampada-, davant l’arribada de l’onada de calor extrem per a, així, evitar possibles incendis forestals. Aquestes restriccions inclouen el tancament de totes les pistes forestals a la Serra d’Irta, Desert de les Palmes, Penyagolosa, Tinença de Benifassà, Espadà, Serra Calderona, la Pobla de Sant Miquel, Parc del Túria, Hoces del Cabriel, Serra Mariola, Font Roja i Prat de Cabanes.

Així mateix, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat establirà, a partir d’avui dijous 12 d’agost, el nivell 3 de preemergència davant risc d’incendis forestals.

En la resta de parcs naturals i paratges d’alt valor ecològic s’aplicaren les restriccions relatives al nivell d’emergència 3, que correspon amb la prohibició de transitar a peu per senderes i camp a través, a més de prohibir-se també qualsevol tipus de prova esportiva per terreny forestal, utilitzar les barbacoes situades en les zones recreatives o realitzar qualsevol tipus de foc. A més, se suspenen les zones d’acampada i tots els treballs que suposen un possible risc d’incendi forestal.

Ximo Puig ha manifestat que aquest dijous, 12 d’agost, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública publicaran una resolució vigent en el DOGV que entrarà en vigor l’endemà, divendres, per a aplicar totes les mesures de prevenció detallades.