Pablo Puig: «la pandèmia ha canviat les nostres prioritats»

Entrevistem a  Pablo Puig, alcalde de la Font d’En Carròs sobre les propostes d’este estiu, com van a adaptar la programació de festes i dels projectes que tenen previstos per a l’inici de curs

 

A la Font d’En Carròs malgrat la situació que travessem, es viu l’estiu de forma intensa. Des del consistori s’ha programat un complet programa d’activitats per a tots els gustos i públics que tindran el seu remat en unes festes que per segon any consecutiu no se celebraran com tot el món desitjaria. Hem parlat amb Pablo Puig, alcalde d’este municipi de la Safor, per a que ens explique quines són les iniciatives que estan duent-se a terme i com la pandèmia, ens agrade o no, és la que continua marcant el ritme.

Segons ens ha explicat Puig, per part de les regidories de cultura, esports i festes han estat programant durant els mesos anteriors gran varietat d’activitats per a este estiu que han tingut que anar adaptant-se. «És cert que hem anat publicitant-les en funció de l’evolució de la pandèmia al poble i les restriccions que ens han marcat les autoritats sanitàries. Per desgracia, algunes de les activitats no s’estan fent però que més avant esperem poder-les reprogramar».

No obstant, considera que esta és la realitat que ha tocat viure i que, en totes les administracions ha tocat adaptar-se a la seua evolució. «Al prinicipi, ha sigut un virus totalment desconegut per a la gran majoria de la població i hem anat redefinint objectius, primer l’emergència sanitària i reforçar els serveis socials». L’alcalde remarca que s’han quedat moltes actuacions a l’agenda pendents i les prioritats han canviat «esperem que aplegue a un moment en el que el dia a dia se semble al que coneixíem abans de l’esclat de la pandèmia».

Una de les cites més esperades de l’estiu de la Font d’En Carròs són les seues festes locals que se celebren l’última setmana d’agost. Enguany, la pandèmia també obliga a repensar i reorganitzar «estes festes seran més semblants a les que vàrem preparar per a l’any passat. Quasi totes les activitats que més aglomeració de personal portava, no es faran». No obstant, hi ha previst un programa alternatiu seguint la normativa sanitària i les restriccions, amb espais controlats, mascareta i higiene de mans. «S’han preparat actuacions per a totes les nits de la setmana, totes estes acabaran abans de les 12. Tindrem monòlegs, mags, música en directe, tribut al pop espanyol, el Festcarròs i presentació de la Quinta. També se celebraran les misses tradicionals, mascletades i castell de focs. Per als més menuts hi haurà castells unflables i tallerets».

 

Nou centre i nous projectes per a la Font d’En Carròs

Finalitzat l’estiu, setembre es presenta amb moltes novetats a la Font d’En Carròs. Està previst que el 3 de setembre finalitzen les obres de les noves instal·lacions del CEIP Font d’En Carròs, amb el que es donarà resposta a una demanda històrica de les famílies, que van traure als seus fills i filles de l’anterior col·legi, del centre de la població, davant la falta d’espai, de calefacció, els despreniments i la insalubritat de les aules.

A banda del nou centre, Pablo Puig ens avança tots els projectes que resten fins acabar l’any, «tenim previstes actuacions al castell, amb la tercera fase de les excavacions. Rehabilitació del carrer Abdó i Senent. Millora de la segona planta de l’edifici polivant, accessibilitat a l’ajuntament. Asfaltat del camí de la Plana i la Cava. Millora de la iluminació del Poliesportiu. Rehabilitació de la casa de la cultura. Tenim molts projectes en fase de licitació que esperem que en la fase final de l’any puguen vore la llum.». Sense dubte, l’inici del curs 2021-2022 promet portar moltes coses positives per a la Font d’En Carròs.