La Conselleria d’Educació finançarà una remodelació integral el CEIP Gregori Mayans de Bellreguard

El director general d’Infraestructures Educatives trasllada el compromís de la Generalitat amb el projecte a una delegació municipal i a la directora del centre

El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Bellreguard, Àlex Ruiz, i la regidora d’Educació, Marta Avargues, es van desplaçar ahir a València acompanyats per la directora del CEIP Gregori Mayans i Ciscar, Esther Garcia, per a entrevistar-se amb el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Víctor García. L’objectiu de la reunió, a la que també hi va ser present la subdirectora general Amaya Acevedo, era abordar la possibilitat que el col·legi públic de Bellreguard s’acollisca al pla Edificant per tal de posar al dia les seues instal·lacions.

Des d’aquest punt de vista, la reunió va estar “molt fructífera”, atès que “hem trobat la màxima disposició de la conselleria per tal que Bellreguard tinga un centre escolar que li permeta abordar com a mínim els propers 50 anys, amb unes condicions de qualitat com les que necessiten els nostres xiquets i xiquetes”, segons ha explicat la regidora Marta Avargues. L’Ajuntament obté així el vist-i-plau de la Conselleria a dur a terme una actuació d’envergadura al CEIP Gregori Mayans, que bé podria ser una rehabilitació integral o bé una reposició, o conjugant ambdues possibilitats. En aquest sentit, el director general va traslladar als representants municipals i a la directora del centre el compromís d’aportar tota la inversió que necessite el centre, de dos línies, per a fer realitat eixe projecte, atenent una demanda del mateix col·legi.

El CEIP Gregori Mayans s’ha anat construint en diferents fases durant les darreres dècades, i l’edifici més antic té ja més de 50 anys d’antiguitat. El centre acumula deficiències generalitzades com a conseqüència d’eixe pas del temps, que s’han d’abordar per a adaptar-lo a les actuals necessitats educatives.

El compromís de la conselleria deixa també “sensacions molt bones” en el centre escolar, segons la seua directora, Esther Garcia. Des de l’escola, explica, s’agraeix “qualsevol canvi que supose fer millores en el centre que repercutiran directament en la qualitat de l’ensenyament”.